Școala de Jurnalism Buzz (ȘJB) și-a închis porțile până în toamnă când va număra noi boboci.  Sâmbătă, 26 martie, copiii care au finalizat cursurile din modulul 2021-2022 s-au întâlnit în parcul mare pentru a-și primi certificatele de absolvire, dar și legitimațiile care le atestă calitatea de mic reporter în oraș.

Cei trei copii care au ajuns la finalul modului sunt Iustina Petcu, Ioana Pușcașu și Eric Hilbert. Copiii au urmat în acest modul cursuri de fotografie, limba germană, de dezvoltare personală prin metode actoricești, de jurnalis&dicție, de relații publice&marketing.

Copiii și-au descoperit abilități și preocupări noi pe care de acum înainte le vor dezvolta în redacția copiilor din Botoșani. Școala de Jurnalism Buzz este prima bază de cunoștințe, o inițiere a viitorilor mici reporteri cu ceea ce înseamnă meseria de jurnalism și mai ales ceea ce reprezintă redacția Buzz.

Profesorii cu care s-au pregătit copiii în acest modul au fost Mihaela Epure, care le-a predat limba germană (este foarte important pentru un jurnalist să cunoască noțiuni de bază precum vocabular și pronunția cuvintelor din principalele limbi străine), Ioana Matfeev (jurnalism&dicție și Relații Publice &Marketing), Marius Rusu (Actorie) și Dumitru Brehuescu (fotografie). Ioana a avut parte de două ajutoare importante la cursurile predate, respectiv pe Karina Todireanu (dicție) și Alexandra Ciotir (Relații Publice&Marketing), ambele fete foste membre ale redacției Buzz, astăzi, studente la București.

Au fost și ateliere de weekend: grafică digitală cu Ioana Stoiciuc, gramatică distractivă cu Ioana Ivaș, lecturi prin joc cu Mădălina Mihai, audiții muzicale cu Ioana Crăiniciuc și desen cu Ilinca Oroșanu.

Atât cursanții cât și îndrumătorii de cursuri și ateliere au primite certificate de absolvire și respectiv de apreciere. Certificatele sunt semnate atât de Inspectoratul Școlar Botoșani, cât și de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, ambele entități parteneri ai proiectului.

O nouă promoție a Școlii de Jurnalism Buzz (SJB) va începe cursuri pentru a selecta noi mici reporteri în toamnă. Înscrierile pentru aceasta vor avea loc în luna septembrie.