Ora pământului a fost marcată și la Botoșani de elevii Liceului Teoretic ”Grigore Antipa”.   Elevii liceului, împreună cu profesorii, s-au adunat, pe data 26 martie, în intervalul orar 20.30 și 21.30,  în curtea școlii. Copiii au fost informați despre faptul că luminile se vor stinge timp de o oră și au acceptat provocarea de a participa la
rezolvarea unor probleme de mediu, înțelegând că o mișcare globală pornește de la fiecare individ în parte. S-au
implicat astfel în construirea unui viitor durabil. Înțelegând că un climat stabil este o condiție necesară pentru dezvoltarea lumii în care trăim, elevii liceului s-au implicat în activitățile proiectului, pregătind diverse materiale.

Au fost realizate materiale și desene cu tema proiectului, acestea fiind expuse pe pervazul școlii și analizate la lumina lumânărilor, în timp ce iluminatul a fost oprit. Deoarece fotografia reprezintă una dintre pasiunile adolescenților și pentru ca au la îndemână diverse instrumente, elevii au realizat un album foto. Jocurile și poveștile s-au întâmplat exact așa cum era de așteptat…la lumina lumânărilor.

 

Bețișoare luminoase, mesaje de dragoste pentru Pământ, recitarea unor poezii au fost doar câteva dintre activitățile desfășurate.

Pentru că activitatea este la nivel mondial, am profitat de reducerea poluării luminoase și am observat cerul așa cum rareori avem ocazia. Acest lucru a fost realizat cu ajutorul telescopului din dotarea școlii.

Activitatea a fost o experiență frumoasă și o conștientizare a faptului că stă în puterea noastră să schimbăm lucrurile, astfel vom organiza și alte activități care au drept scop acțiuni de mediu, bine gândite pe termen mediu și lung.