Biserica Militară, în colaborare cu Biserica Vovidenia, organizează un concert de muzică psaltică intitulat ”Lumina Crucii”. Evenimentul se va desfășura, pe data de 7 aprilie, începând cu ora 19:30. Concertul va fi susținut de  Corul Academic Byzantion sub bagheta dirijorului Adrian Sîrbu.

Corul Byzantion s-a format în anul 1997, atunci când membrii săi erau elevi la Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Sfântul Vasile cel Mare” din Iaşi. După absolvirea liceului, grupul de tineri teologi pasionați de această muzică a primit numele de Byzantion. Denumirea a fost dată de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Grupul a susținut concerte în Grecia, Danemarca, Belgia, Olanda, Luxemburg, Franța, Italia, Polonia, Rusia, Cehia, Republica Moldova, Germania, Muntele Athos și România. A participat și la festivaluri importante de muzică sacră: Rencontres Musicales de Vézelay, Rencontres Médiévales de Thoronet, La spiritualité de Torino, Les chansons de nos.

Adrian Sîrbu, dirijorul corului a absolvit Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” din Iași, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, al Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală şi Teatru din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iaşi și al cursurilor de Master „Filosofie creștină şi Dialog cultural” din cadrul Facultății de Filosofie din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași. A absolvit numeroase alte cursuri și este cel care a înființat corul.