Redacția Buzz înființată în cadrul Asociației Buzzmedia a dat start unui nou curs de jurnalism, de data aceasta, adresat unei grupe de vârste superioare, respectiv 15-18 ani.

Dacă în ultimii patru ani, înscrierile în redacția Buzz s-au adresat mai degrabă copiilor cu vârste mai mici, mai multe solicitări din partea unor elevi de liceu au determinat conducerea redacției să lanseze și un curs de jurnalism pentru tineri.

Prin urmare, cursul se va desfășura în perioada mai-iunie, înscrierile pentru acesta urmând să se facă până pe data de 20 aprilie 2022. În funcție de opțiunile celor care se vor înscrie, cursul va cuprinde și ore de fotografie având în vedere preocuparea tot mai largă a adolescenților de astăzi spre acest domeniu.

Dincolo de inițerea în domeniul jurnalismului, având posibilitatea să scrie într-un ziar tipărit, pe un site de știri, de a realiza reportaje de televiziune ori propriile podcasturi, cursul de jurnalism oferă posibilități de dezvoltare personală prin întâlniri și experiențe de viață noi și descoperirea unor pasiuni și preocupări creative și importante vârstei lor.

Odată absolvit acest curs, participanții vor deveni membri ai redacției Buzz, aceștia beneficiind de toate drepturile cuvenite unui reporter Buzz: membrii redacției primesc legitimație de presă care le permite accesul la instituții, spectacole și evenimente pentru a obține informații oficiale pentru redactarea propriilor articole; participarea într-o tabără de jurnalism cu invitați din Televiziunea Română și Radio România Actualități, presa centrală; testarea cunoștințelor în cadrul unui concurs de jurnalism dotat cu trofee și bani ca premii; reprezentarea redacției la evenimente naționale și locale; posibilitatea de a accesa o funcție redacțională; implicarea în realizarea unor materiale jurnalistice cu difuzare la nivel național; încurajarea și instruirea în promovarea propriilor produse;  întâlniri cu personalități marcante din domenii diferite de activitate, inițierea participanților în munca de editare audio, video, filmare, înregistrări audio etc.

Detalii despre acest curs, precum și modalitatea de înscriere pe www.telebuzz.ro. Înscrierea se poate face atât prin completarea formularului de pe site sau printr-un email la contact@telebuzz.ro,  cu următoarele date: nume, prenume, telefon și motivul pentru care vrei să faci parte din redacția Buzz.