“Gaițele”, piesă de teatru de excepție, în premieră, la Galați cu această distribuție. Un spectacol ce a umplut sala Casei de Cultură a Sindicatelor până la refuz.

“Gaițele” este o piesă de teatru bazată pe cartea scrisă de Alexandru Kirițescu în anul 1929. Piesa prezintă, într-o manieră plină de umor, problemele și întâmplările celor două generații ale familiei Duduleanu.

Gaițele- Aneta, Zoia și Lena- se fac remarcate prin certurile frățești și prin legătura de sânge care nu poate dispărea nici în față micilor inconveniențe. Subtil, piesa prezentată pe trei scene arată fuga oamenilor după bogăție, uitând de importanța culturii și a muncii sau a diferențelor dintre simplu și extravagant.

Distribuția căreia nu ai nimic de reproșat a evidențiat trăsăturile personajelor, diferite și surprinzătoare, cu apariții dinamice în scenă, în mare detaliu, totuși, reușind să și stârnească râsetele în sală.

Distribuția:
Maia MORGENSTERN -Aneta Duduleanu
Carmen TĂNASE – Zoia
Virginia ROGIN – Lena
Gabriel FĂTU – lanache Duduleanu
Manuela HĂRĂBOR / loana ANCEA – Colette Duduleanu
Ionuț CIOCIA – Georges Duduleanu
Doina TEODORU -Margareta Aldea
Tudor ISTODOR – Mircea Aldea
Adriana TRANDAFIR- Fraulen
Diana CAVALLIOTI – Wanda Serafim
Cosmina DOBROTĂ / Mariangela COLDEA -Zamfira
Costume: loana Colceag și Geanina Punkosti
Scenografie: Imelda MANU
Regia: Gelu COLCEAG
Lumini: George JIPA

De remarcat a fost decorul și costumele, acestea parcă ducându-te într-un timp îndepărtat, când simplitatea se îmbina strâns cu frumusețea și eleganța.

O prestație imaculată pe care ai putea s-o vizionezi toată ziua fără să te plictisești, deoarece familia Duduleanu are toate resursele necesare pentru a se întâmpla asta.

Dorul de spectacole a fost mare pentru că mulți galateni au fost interesați de piesă. Sala, una arhiplină. Din cele 500 de locuri au fost ocupate 470.

Spectacolul trebuia să fie jucat în 2019, fiind amânat până pe 19 aprilie 2022.

Una peste alta, Casa de Cultură a Sindicatelor Galați a făcut o treabă extraordinară prin aducerea acestor mari actori pe scenă. O întâlnire de neuitat pentru galateni.