VUNK a susținut recent la Brăila un recital live in cadrul festivalului internațional “George Grigoriu”. Acesta a cuprins și nouă piesă lansată de Cornel Ilie et comp., “Dorul are multe forme”.

Băieții au făcut senzație în cea de-a doua seara a festivalului.  Mulți tineri din sala s-au arătat încântați de concert.  Solistul trupei VUNK, Cornel Ilie mi a spus cum este să se afle pentru a doua oară pe scenă acestui festival: “Am mai multe emoții la concerul din seară asta decât la multe altele la care sunt și mai mulți oameni în față noastră, pentru că aici cântăm unor oameni care știu muzică, au un respect față de muzică, ceea ce nu se întâmplă de foarte multe ori. Marea majoritate a publicului ascultă muzică pentru că le place, îi distrează, pentru că îi face să uite de probleme, îi amuză… Dar aici este altfel”.

Pe 13 mai, trupa a lansat piesa “Imn” dedicată  zilei internaționale a dorului intitulată chiar așa “Dorul are multe forme”.

Această piesă se remarcă atât prin versuri și linie melodică, cât și prin videoclipul inedit ce surprinde diverse personalități, apărând în secvențe scurte de a lungul videoclipului.

Dar ziua dorului este un concept vechi și mai abstract, prima oară această zi fiind sărbătorită în 2015.

Ideea a pornit de la lipsa de importantă pe care lumea o dă acestui sentiment, superficialitatea cu care este tratat dorul atunci când îl simțim: “Oamenii nu își mai răspund la  ce emoții simt sau la ce sentimente au față de ceilalți oameni, față de unele situații, față de cum reactionezi față de unele situații sau unii oamenii. Tot timpul simțim dorul față de cineva sau față de ceva, dar de foarte puține ori îl acceptăm, îl recunoastem și îl și exprimăm. Sunt niște pași, ca într o terapie: trebue să îți pui întrebarea, după aceea, să înțelegi răspunsul, să-l accepți, să recunoști, apoi, -okei, mă dau bătut, “îmi este dor de nu știu cine” și să-i spui cu  voce tare”, explică solistul trupei.

Trupa VUNK s-a bucurat din plin de publicul receptiv la mesajele din piesele lor, mesaje ce ating mereu subtil teme esențiale.

Cornel Ilie, solistul trupei, cel care scrie melodiile, reușește de fiecare dată să ajungă cu piesele sale la inimile ascultătorilor, fie că sunt fani sau nu.