Vacanța de vară este cea mai așteptată perioadă din an de către elevi. Aceasta și pentru că nu se mai trezesc la o oră matinală, fac ce vor, merg la munte sau la mare, ies afară cu gașca de prieteni etc.

Conform unui sondaj realizat de reporterii Buzz la care au răspuns 166 de persoane atât din Botoșani, cât și din Giurgiu, Băicoi,  Herăști, sau localități din  județul nostru, Săveni sau Flămânzi, 39,2% dintre respondenți susțin că merg la munte sau la mare, în timp ce 18,7% din ei citesc, iar 16,3 merg în diferite localuri cu prietenii. Mai puțini desfășoară activități extrașcolare sau la bunici.

Cei mai mulți (44,6%) se trezesc într-o zi de vacanță la ora 10, iar 25,9% din ei, la amiază. Referitor la temele pentru vacanță, cei mai mulți (54,2%) susțin că și le fac, iar 28,3 dintre le fac pe ultima sută de metri. Doar 17,5% dintre cei care au răspuns la sondaj spun că nu se preocupă de temele de vacanță.

Având în vedere că de la 16 ani ei pot lucra legal, sondajul a făcut referire și la acest aspect. 59% dintre respondenți spun că nu lucrează vara aceasta, iar 38% din ei ar vrea să lucreze. Doar 3% spun că nu știau că pot munci legal. Majoritatea (30,7%) celor care au răspuns la sondaj au vârsta de 16 ani. Aceștia au fost urmați în sondaj de cei cu vârsta de 17 ani (20,5%), 14 și 15 ani etc.