Una dintre cele mai circulate străzi din Botoșani a avut parte de un update…colorat.

Este vorba despre un covor tradițional, dar pictat trasat, orizontal, indreptul casei Văsescu, unde îsi are sediul centrul de creatie.

Inițiativa a venit chiar de la directoarea Centrului de Creație din Botoșani, Iustina Irimia-Cenușă și a fost realizată împreună cu doua profesoare de artă plastică, Talida Grunzac și Genoveva Dolhescu.

Pictura din fața instituției culturale amintite întruchipează un covor tradițional. Cele două  profesoare care au coordonat lucrarea sunt  de la Colegiul Național A.T.Laurian și Liceul de Arte Ștefan Luchian.

La realizarea picturii au participat și câteva eleve de la A.T.Laurian și Seminarul Teologic „Sf. Gheorghe”. Este vorba despre Alexia Spinosu, Lavinia Oniciuc, Demetra, Daria Aprotosoaei, Alexandra Asaftei, Beatrice Andrici, Sorina Tudos și Ela Pădureț Nechifor.

După cum spune Iustina Irimia-Cenușă pe pagina sa de Facebook, ea și-a mai dorit în trecut să realizeze o trecere de pietoni cu motive tradiționale, dar, neavând cum să facă asta, a propus aceasta idee.

„Îmi place să fac lucruri în echipă pentru sufletul meu și pentru Botoșaniul drag, pe care îl doresc din ce în ce mai înfloritor din toate punctele de vedere! Ce ține de mine încerc să fac! Și nu singură, că e mult mai greu și mai complicat, ci alături de oameni care-mi îmbrățișează ideile sau în ale căror idei cred! Îmi doream de mulți ani o trecere de pietoni pictată cu motive tradiționale, însă, cum nu se poate realiza, am căutat soluții, căci nu există nu se poate atunci când  vrei cu adevărat ceva și am înțeles că poate lucrurile se întâmplă atunci când trebuie să se întâmple…”.

Pictura a fost realizată cu fonduri proprii, iar directoarea Centrului de Creație speră ca botoșănenii să continue în viitor această idee.