Joi, a început cea de a XIII- a ediție a Festivalului Național de Muzică “Seri Melancolice Eminesciene”, cu tradiționalul concurs de muzica folk.

Totul a inceput secțiunea individual unde au participat copii și tineri cu vârste între 7 și 30 de ani. Este singurul festival de folk unde pot participa copii de vârste mici

Au fost concurenți din Botosani, Dorohoi, Darabani, Bârlad, Piatra Neamț, Tecuci, Suceava, Bucuresti, Bistrita sau Bacău.

S-au cantat melodii de la cantautori celebri: “Andri Popa”, “Pădure Nebună”,  “Pseudofabula”, “Vino aici”, “Oua de roua” sau “Eminescu”. Pe versuri de Eminescu s-au cantat “Dorința”, “Lacul” sau “Glosă”. Una dintre concurente a interpretat chiar doua melodii cu versuri de Eminescu.

Juriul concursului este format din omul de radio Mihai Cosmin Popescu (președinte), cantautorul Emeric Imre, profesorul de chitară Ludvic Schibinschi și realizatorul Rock fm, Cristi Dumitrașcu.

După concurs au urmat recitalurile. Au cântat  Emeric Imre și Mircea Baniciu. A fost momentul când și amfiteatrul de la Ipotești a devenit arhiplin. Ambii artiști au bucurat publicul cântând odată cu el. Apogeul în cazul lui Imre a fost la celebra “Nebun de alb”, iar la Baniciu, bineînțeles, la “Andri Popa”.

Astăzi, va avea loc concursul  secțiunii Grupuri, urmat de un workshop intitulat, “Ce rămâne după Muzică?”, expus de  Doru Ionescu, cel care a și prezentat cele două seri de folk.

Doru a făcut câteva aprecieri imediat după prima seara de concurs. El a precizat că a auzit mai mult voci decât chitara, și totodată a spus apreciind faptul că tinerii concurenți au rămas în public după ce și-au încheiat evoluțiile urmărind și ceilalți participanți din concurs.

Recitalurile serii de azi aparțin cantautorului Daniel Iancu și trupei Fara zahar.

Sâmbăta și duminica vor fi la Ipotești seri dedicate muzicii jazz și blues.