Vineri, la Ipotești, a avut loc concursul de folk, pentru secțiunea Grupuri folk unde au participat 12 echipe. Au fost formații din Piatra Neamț, București, Bârlad și Bacău.

S-au cântat cântece cunoscute precum “In umbra marelui urs”, ,,Povestea codrului”, ,,Amintire cu Haiducii”,  ,,Lacul” (pe versuri de Eminescu) , ,,Hai spune-mi unde”.

Cele mai multe grupuri erau formate din concurenții care cu o zi în urmă au participat și la secțiunea Individual.

Fata de ziua precedentă, foarte multi tineri erau îmbrăcați în ie. De altfel, surorile cate au câștigat trofeul s-au îmbrăcat cu aceasta bluză impresionand cu melodia lui Vasile Seicaru pe versuri de Adrian Păunescu intitulată “Iancu la Țebea”.

Interesant a fost mixul de instrumente cu care unele grupuri au ales să -si îmbunătățească prestația muzicală.

Pe lângă tradițională chitara tipică genului folk, am mai auzit instrumente precum  tobe, flaut, saxofon și multe altele.

Grupul cel mai numeros pe scena a fost Cristal din Bârlad care de altfel a câștigat locul I, însă o prezență inedită a reprezentat-o și tinerii din Moonlight cu o mențiune în gala. Trupa s-a prezentat cu un folk irlandez.

Seara de concurs a continuat cu un workshop intitulat “Ce rămâne după muzica?” susținut și  prezentat de Doru Ionescu.

Momentul lui Doru a cuprins momente muzicale de folk din anii ’60, ’70 și ’80 cu scurte prezentări făcute de realizatorul tv, cel care a prezentat anul acesta zilele de folk ale festivalului. Pe timpul workshopului, tinerii concurenți au mimau instrumentele auzite din melodiile difuzate pe ecran.

Gala laureatilor a continuat apoi cu multe emoții in randul concurenților. Lista premiilor o poți vedea pe site.

Recitalurile serii au aparținut trupei Fara zahăr și cantautorului Daniel Iancu, ambii ci lipici la public, ambele recitaluri extrem de bine primite de publicul numeros, mai ales pe timpul spectacolelor oferite de vedete.