Smochinele, fructele pe care de cele mai multe ori le consumăm uscate, pot fi consumate și sub formă prospătă, deoarece au mai puține calorii, cele uscate având cu 100 de grame de calorii mai mult decât cele proaspete. Totuși, este important de menționat că smochinele uscate au un nivel foarte ridicat de zahăr și nu sunt recomandate diabeticilor.

Chiar dacă are multe semințe, acestea conțin substanțe nutritive benefice pentru sanatate. Atat cele uscate, cat si cele proaspete sunt bogate in fibre. Cele mai cunoscute vitamine pe care o smochină prospătă o poate avea sunt:

  • Vitamina A;
  • Complexul de vitamine B;
  • Vitamina C;
  • Vitamina K;
  • Potasiu;
  • Magneziu;

 

Beneficiile pe care o smochină o poate oferi sunt multiple, de la îmbunătățirea digestiei, la  menținerea în stare bună a florei intestinale. Pe lângă acestea, smochinele conțin fibre, care pot contribui la promovarea sănătății digestive prin reducerea constipației și prin faptul că servesc ca sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase care populează intestinul.