O petiție online pentru reintroducerea trenului de noapte direct, Botoșani-Bucureti și retur este semnată de tot mai mulți botoșăneni. Oameni sunt de părere că este necesar acest tren mai ales pentru studențo și elevi.

Câteva păreri, orientativ:

Ionuț Gania: “Este nevoie de acest traseu feroviar, chiar dacă unii patroni de transport persoane sunt impotriva”.

Cristina Carociuc:  “În calitate de student ce face ruta București-Botoșani, chiar simt nevoia acestui lucru! Ne trezim părinții la 4 dimineața sa ne ia din Veresti de grija că o să îngheți de frig sau o să-ți fure cineva lucrurile in acele 3 ore. Gara din Veresti e plină de persoane alcoolice și oameni ai străzii ce nu ezită să intre in sala de așteptare”.

Rotaru Carmen: “Semnez această petitie ca sa functioneze acest tren Botosani – Bucuresti. Eu din Italia in Bucuresti fac o ora jumatate ca a sa ajung acasa in Botosani 10 ore. Si ca sa pleci spre Bucuresti am asteptat” .

Constantin Bejinariu: “Este absolut util din toate punctele de vedere!”

Sebastian Dimitropol: “Initiativa este foarte necesara si tine de un minim de civilizatie. Botosani nu este un sat de la tara ci un municipiu resedinta de judet.

Această petiție a fost lansată de Ioana Matfeev – jurnalist și coordonatorul redacției Buzz, iar motivele pe care se bazează sunt multiple.

Ideea pleacă în urma unor discuții cu mai mulți studenți și elevi. ““Am lansat această petiție pentru că tot vorbind cu elevii și studenții care circulă pe ruta Botoșani-București și retur, de la tot mai mulți aud că vor reintroducerea trenului de noapte direct pentru această rută”.

Iată și motivele expuse pentru semnarea petiției:

  • Elevii și studenții beneficiază de gratuitate, respectiv reducere la transportul cu trenul;
  • Transportul este mai sigur pe căile ferate decât pe șoselele actuale ale României;
  • Prețul întreg al unui bilet pentru ruta Botoșani-București, cu trenul, este mult mai convenabil decât la autocar.
  • Este înfiorător pentru călători să aștepte aproape trei ore în gara Verești, în toiul nopții, trenul Timișoara-Botoșani. Și, de asemenea, un efort uriaș și griji mari pentru părinții elevilor și studenților de a veni în toiul nopții după copii.
  • Trenul de noapte Botoșani-București și retur este necesar având în vedere distanța între cele două localități. Păstrarea trenului pe ruta menționată doar în timpul zilei creează pierdere de timp și ineficiență în activitatea călătorului.

Puteți semna petiția aici.