Asociația IHTIS pregătește o relansare a campaniei de strângere de fonduri pentru a continua proiectul prin care și-a  propus să cumpere o casă pentru Laura, copila din Hilișeu Horia care locuiește, împreună cu familia ei, într-un pichet militar, într-o cămăruță de doar 9 mp.

„Laura Florentina Răuță, acum în vârstă de 14 ani, este unul dintre copiii din pichet care mi-au atras atenția. Cu mare timiditate și neîncredere în oameni, asociate cu dislexia, Laura a îndrăznit să-mi trimită mesaje scurte. Printre rândurile scrise, când toți cei ai casei dormeau, am descoperit: nevinovăție și maturitate, suferință și surâs ascuns, captivitate și gând de viață independentă, asociate cu multe întrebări profunde: <Mă-ntreb: cum chinuie ploaia sufletul omului fără de suflet? Nu poate! Dacă n-ai suflet, ploaia unde se pune?>. Am simțit că trebuie să selectez rândurile primite, frumoase prin simplitatea lor, gândind că așezate într-o carte o vor motiva pe Laura să-și ridice ochii din pământ, cu demnitate, în fața oamenilor. Obiectivul propus a fost atins în câteva luni, iar <Curcubeul de suflet> a devenit o carte refugiu: consolare, alinare, mângâiere și nădejde pentru un copil care nu știe cum să se facă auzit, remarcat și, la final, smuls din mediul în care trăiește… „Încerc s-accept ce mi se-ntâmplă și vreau să schimb cu mintea mea,viața ce-mi este rânduită…” , spune Miki Mihescu despre povestea creată pentru Laura.

Prin campania demarată anul acesta, voluntarii asociației își propun vânzarea cărților, iar  banii și donațiile care strâng vor fi depuse într-un cont special pentru copila de 14 ani, în vederea achiziționării unei case.

5 octombrie este ziua educației, iar Asociația IHTIS a lansat un concurs adresat elevilor din Botoșani. „I-am promis Laurei o campanie demnă pentru împlinirea visului ei, explicându-i că suma necesară pentru achiziționarea casei este una foarte mare, circa 50.000 lei, iar timpul necesar va fi unul îndelungat. De la debutul campaniei mai multe școli s-au alăturat demersului organizând târguri și acțiuni pentru donare de bani”, spune Miki Mihăescu.

Până acum s-au adunat 8000 lei, însă până la finele anului, asociația speră să mai strângă 15.000 lei.

Pe 5 octombrie, copiii din școlile botoșănene sunt invitați să-și adune colegii, să le vorbească despre Laura și nevoia ei și să-i convingă pe cât mai mulți să -i cumpere cartea. Premiile pentru cele mai implicare școli sunt tentante. Dincolo de premiile speciale, Asociația IHTIS va oferi clasei care va reuși să vândă cele mai multe cărți un videoproiector.

Totodată, Miki Mihăescu a mai lansat o provocare tot pentru a stimula strângerea de fonduri pentru visul Laurei. „Mai am un gând pentru elevii care doresc să-și vadă creatiile publicate – poezii, proză, desene. Lansăm vestea, adunăm creatiile, tipăresc eu cartea în mai multe exemplare, copiii devin co-autori, fiecare achizitionând un anumit număr de  exemplare, la un anume preț, reprezentând costul de tipar  pentru campania Laurei”.

Școlile interesate o pot aborda pe Miki Mihăescu pe Facebook (Mihaela Mihăescu)  pentru a demara o colaborare în acest sens.