În perioada aceasta ( 3-16 octombrie), la Suceava se desfăsoara expoziția de fluturi tropicali vii, cu originea din America de Sud, Africa și Asia.

Cele peste 150 de specii de fluturi pot fi admirate și fotografiate la Shopping City Suceava, în zona magazinului Pepco.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 09:00- 19:00, unde intrarea este gratuită pentru toți vizitatorii.

Micile vietăți pot fi privite dintr-un terariu special amenajat, iar vizitatorii au ocazia de a descoperi totul despre viața fluturilor, inclusiv etapele de evoluție, încă din metamorfoza acestora.

Într-un incubator special, sunt prezentați coconi, iar în  a șasea zi, sub ochii tuturor admiratorilor de toate vârstele, va putea fi observat momentul în care fluturii prind viață, părăsind învelișul crisalidei.

Pe parcursul expoziției, sunt mai multe exemplare reprezentând 8-9 specii de bază și 6-7 specii schimbătoare, metamorfice.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Casa Fluturilor Praid, din județul Harghita, primul așezământ permanent de fluturi din România, într-o clădire în care cresc într-un mediu propice, cu propriul lor spațiu de zbor