Pictorul Corneliu Dumitriu, cunoscut şi  pentru administrarea fostelor galerii City Galery, a fost comemorat la expoziția ,,Salonul Național de arte vizuale”.

Oamenii au ținut un moment de reculegere la rugămintea Anei Coşereanu, curatorul expoziției. Aceasta a anunțat că anul viitor, Galeriile de artă ,,Ştefan Luchian” vor organiza o expoziție de pictură dedicată lui Corneliu Dumitriu. “În Iunie sau Iulie ne dorim ca artistul plastic Cornel Dumitriu cu ultimele sale lucrări,peste 60 -70 la numar dedicate florilor”, a declarat Ana Coşereanu, curator al galeriilor.

Tot anul viitor, Galeriile de artă ,,Ştefan Luchian” îşi propun pentru luna iunie o expoziţie dedicată celui supranumit pictorul floriilor Ştefan Luchian.

Corneliu Dumitriu s-a născut la data de 1 Iunie 1954 şi a decedat la data de 4 octombrie 2022. Membru al Uniunii a Artiştilor Plastici din România, filiala Iaşi, Corneliu Dumitriu a lăsat în urma lui expoziţii personale şi de grup cu lucrări valoroase, dar şi premii importante pentru arta sa.