Chiar de ziua României, cofetăria „J`adore Choco” a deschis orașul de turtă dulce. Realizat, sută la sută, manual, lucrarea este unică la nivel național, după cum susțin cofetarii. Pentru  copii, mai ales, această lume magică a sărbătorii este binevenită. Alesia Țurcanu are 15 ani și, chiar dacă nu mai este atât de mică, a fost fascinată de castel. „Orașul de turtă dulce mi se pare un decor foarte frumos pentru sezonul acesta. Simt munca depusă pentru această lucrare. Îmi place cel mai mult castelul”.

O lucrare de 3 luni

Ioana Ivaș de 14 ani a remarcat câteva elemente ce aduc aminte de orașul nostru.  „Îmi place foarte mult, pentru că e genul de oraș pe care îl vezi în filme. Îmi place că sunt și anumite elemente de inspirație din orașul nostru și are tot ce îi trebuie ca să te ducă în spiritul sărbătorii”. Maria Doncilă de 12 ani se declară un mare fan al Crăciunului. „Acest oraș de turtă dulce este foarte interesant, creativ și este un mod bun de a atrage clienții. Felicit oamenii care au făcut așa ceva, sunt niște creativi și mă bucur că s-au gândit la fericirea oamenilor. Îmi place turta dulce și sunt un mare fan al Crăciunului”.

Florin Buhaciuc, cofetar și proprietarul cofetăriei, a spus despre această inițiativă. „Ne simțim noi bine cu ceea ce facem și ne regăsim în acest spirit al Crăciunului și al copilului. Chiar dacă este o muncă destul de grea, ne place ceea ce facem și vrem să aducem și botoșănenilor puțină fericire. Este destul de multă muncă să faci așa ceva, au muncit bucătarii noștri, a  durat 2-3 luni să-l facem. Toate lucrurile sunt făcute manual, nu sunt făcute pe matrițe sau modelaje”.

Reporterii Buzz au fost prezenți la inagurarea orășelului de turtă dulce bucurându-se de emoția pe care acesta o transmite. Fiind ziua României, copiii au fost serviți de gazde cu un tort ce avea pe el steagul țării noastre. Atmosfera este una care te duce în povestea Crăciunului.

Foto:: Mădălina Mihai, Iustinian Murariu

Mai multe fotografii aici