În drumul său spre copiii cuminți și talentați, Moșul a făcut un scurt popas, în frumoasa zi de 17 decembrie 2022, în Sala de la „Iazul Morilor”, unde a avut loc un eveniment intitulat „Darurile lui Moș Crăciun”, organizat de Liga Scriitorilor, filiala Buzău, în parteneriat cu Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”.

Organizatorii au avut grijă ca toți cei prezenți să aibă parte de multe surprize plăcute: s-au lansat volume, autorii fiind membri în Liga Scriitorilor, iar recenzorii și cei care au prezentat volumele, membri ai Uniunii Scriitorilor, ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști și ai Ligii Scriitorilor, care ne-au umplut sufletul de bucurie; copiii au pregătit momente speciale pentru Moș Crăciun, interpretând minunate colinde, recitând poezii, împărtășind cu noi câteva dintre dansurile lor preferate; cei prezenți au primit cadouri, în semn de recunoaștere a muncii lor, acesta fiind cel mai așteptat moment al activității.

A fost o zi care a făcut atât de frumos trecerea spre magia sărbătorilor de iarnă, o zi în care toți cei prezenți au redevenit copii – tradiționalele colinde au fost fredonate de cei mici și de cei mari, iar zâmbetele și starea de bine, care se citeau pe chipurile tuturor, ne confirmă că Moș Crăciun nu uită pe nimeni și că, acolo unde este dăruire și pasiune, este loc și de multă magie și bucurie!

Cadourile au fost frumos pregătite de către membrii Ligii Scriitorilor – Filiala Buzău, Primăria Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, Firma „Farmasi” Constanța prin director Andra Maria Larisa Busuioc, împreună cu doamna Veronica Rusu din Buzău și „Hello Clinic” Buzău.

Fiecare dar a adus zâmbete pe chipurile copiilor, dar și pe ale celor care astăzi au lăsat liber copilul din sufletul lor, pentru că aceste frumoase momente au fost realizate cu sprijinul unor oameni care au uitat, pentru o clipă, de vârsta lor reală și, cuprinși de starea de bine ce se simțea în aer, s-au prins cu toții, cu mic, cu mare, în povestea Moșului cel bun, iar acest tablou cu chipuri fericite, cu cadouri și cu bradul împodobit, va rămâne, cu certitudine, în sufletul tuturor o amintire cu semnificații aparte.

Crăciunul este clinchetul clopoțeilor veseli, care anunță că suntem toți aici, că avem aceeași credință, aceleași visuri și că împreună suntem puterea ce poate transforma totul în jur, o lumină care ne îmbracă mai frumos decât orice haină și care ne înfrumusețează prin bunătate și speranță!

Aș fi vrut să-i menționez pe toți cei care au depus eforturi pentru reușita evenimentului „Darurile lui Moș Crăciun”, dar bradul de pe afișul evenimentului menționat este împodobit cu numele acestora. Le mulțumim tuturor!

Așa au început pentru mulți dintre noi sărbătorile la Buzău și sperăm ca noul an să fie la fel de bogat în evenimente culturale, motiv pentru care le dorim organizatorilor multă putere de muncă și inspirație, și în mod special doamnei Elena Căpățînă (președinta Ligii Scriitorilor – Filiala Buzău), pentru că, sub amprenta dumneaei, anul 2022 a fost încununat de foarte multe evenimente inspiraționale.