Sâmbătă, 14 ianuare 2023, la Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard”, va avea loc premiera cu public a comediei muzicale românești: “Bună seara, domnule Wilde!”.

Spectacolul este regizat  de Dan Mirea, după opera  “Ce înseamnă să fii onest” de Oscar Wilde, o adaptare a regizorului.

👉aranjamentul muzical aparține lui Marci Costa, iar coregrafia Gabrielei Gegea.

👉Mai multe despre Oscar Wilde

Cunoscut sub numele de Oscar Wilde, Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde a fost un scriitor irlandez, cel mai cunoscut dintre scriitorii estetizanți de limbă engleză. Acesta și-a pus amprenta în mai multe ramuri când a venit vorba de scris. A publicat versuri (Poems, 1881), povestiri (“Prințul fericit” și alte povestiri, 1888), eseuri (“The Soul of Man under Socialism”, 1891),romanul „Portretul lui Dorian Gray”  fiind cea mai importantă operă a lui.

👍Ușor de sesizat faptul că numele persoanei din titlul spectacolului românesc este același cu numele creatorul operei “Ce înseamnă să fii Onest?”, Oscar Wilde, căci acesta este personaj, mai exact, un comentator ironic în adaptarea românească a propriei opere.

Acțiunea se petrece în secolul XIX-lea și reprezintă “o comedie fără importanţă pentru oameni serioşi”, cum este și subintitulată opera.

👉Distribuție:

Cristina Vasopol, Alexandru Tatu, Mariana Pisică, Costel Donose, Irina Popa, Florentina Andronic,Mihail Anton, Viorica Mărăndici

‼️‼️Cu Irina Popa veți putea urmări, în curând, un reportaj muzical chiar pe Televiziunea adolescenților, dar și la emisiunea “Remix” de la TVR3.

Irina Popa
Irina Popa