Chiar de săptămâna aceasta, redacția Buzz a lansat un newsletter realizat de copii și adolescenți.

Newsletter-ul are o fotografie săptămânală realizată de membrii redactiei, iar de săptămâna viitoare, Ioana Stoiciuc (17 ani) este cea care va realiza desenul grafic, acesta fiind inspirat de evenimentele ce se petrec în perioada respectivă.

Articolul principal din newsletter este un comentariu aparținând copilului din redacție care se ocupă într-o anumită săptămână de un subiect cu un impact mai mare in randul botoșănenilor.  Este realizat pe o temă de interes public, de actualitate sau despre un eveniment petrecut în acea săptămână.

În prima săptămână din an, Ioana Ivaș (14 ani) a fost cea care a scris un comentariu, plecând de la experiența jurnalistică avută la înmormântarea fetei de 14 ani înjunghiată la Trușești.

,,Singură pe teren. În această săptămână am simțit pe pielea mea responsabilitatea care vine la pachet cu frumoasa meserie a unui jurnalist. În seara zilei de 3 ianuarie, Ioana Matfeev, cea care ne coordonează, ne-a propus participarea la funeraliile Anei Maria Alexandru, fetița ucisă cu bestialitate la Trușești, chiar în ultima zi din an” – scrie Ioana Ivaș.

Acest comentariu  este, în fond  ca o lecție de viață pentru copiii-reporteri și pentru oricine citește prima parte a newsletter-ului.

,,Cazul Anei s-a discutat mult în media locală, de aceea eu nu am dorit o analiză a ceea ce s-a întâmplat sau descrierea faptelor, ci mai degrabă să ,,desenez,, în cuvinte portretul copilei de 14 ani. O fată de 14 ani merge cu uratul și pe un pod se întâlnește cu un tânăr de 21 de ani care o înjunghie. Tulburător. Șocant. Absolut înfiorător. Am stat de vorbă cu oameni care au cunoscut-o pe Ana: prieteni, profesori, oameni de la centrul de plasament unde locuia. Am aflat cât de cuminte era, cât de săritoare și sinceră în acțiunile sale, cât de mult iubea oamenii și animalele…Și mă întreb și azi la fel de intrigată: de ce? Un suflet atât de curat să fie nimicit, făcut bucăți??”

Pe lângă acest comentariu tip lecție de viață primită de copiii redacției, newsletter-ul ne oferă, de asemenea, indicații despre cum putem susține Buzz, sondaje recente realizate tot de redacție, despre produsele cele mai urmărite pe Televiziunea adolescenților -Youtube sau pe Vocea Buzz – Soundcloud.com.

În final, sunt prezentate cele mai noi articole scrise pe site-ul Telebuzz.ro de micii reporteri.

‼️‼️Pentru a vă abona la newsletter, intrați pe site-ul Telebuzz.ro, apoi introduceți adresa voastră de email în dreapta pe Desktop sau mai jos daca utilizați un telefon. Sperăm să vă va placă newsletter-ul Buzz și că veți aștepta cu nerăbdare emailul pe care îl veți primi în fiecare luni dimineață, care conține newsletter-ul. 😊 📚 💻