În 2008 câștiga trofeul festivalului “Mamaia”, devenind atunci revelația concursului de interpretare. Toți, de la juriu la presă și public, au apreciat-o și i-au „creionat” fiecare un traseu muzical strălucit. Vocea ei merită mai mult. Asta a fost concluzia tuturor.

A urmat Eurovision. A lansat piese pe cont propriu până când a simțit că muzica pop e limitată pentru posibilitățile sale native. Colaborarea cu Cornel Cristei este pentru Irina Popa un pas uriaș în față, culminând cu lansarea unui disc așteptat. Se întoarce în orașul natal unde este implicată în aproape toate producțiile Teatrului de operă și operetă „Nae Leonard” din Galați. ‼️‼️În toamna trecută a participat la premiera musicalului „Gâlcevile din Chioggia” în regia lui Cristian Gheorghe.

👉Reporterul Buzz, Maria Cristescu Gârz, a intervievat-o pe Irina Popa, cu ocazia festivalului internațional de jazz „Johnny Răducanu” de la Brăila, unde solista a susținut un recital alături de trupa ei, The Rolling Sounds.

‼️Reportajul a fost realizat cu sprijinul și susținerea jurnalistului Doru Ionescu (TVR3) pentru emisiunea “Remix”. 💛🙏Mulțumim, Doru! Îl poți viziona, în premieră, pe canalul de Youtube Televiziunea adolescenților, de la ora 20:00.