1. One Piece Film: Red

Spre bucuria iubitorilor de animeuri japoneze, seria de filme inspirate după benzile desenate ale lui Eiichiro Oda revine în cinematografe cu o nouă ecranizare captivantă – One Piece Film: Red.

2. O lume ciudată/Strange World

Dacă ești în căutarea unor filme de văzut în familie, care să fie la fel de entertaining pentru copii mici și adulți, O lume ciudată e exact ce trebuie. Ca toate producțiile marca studiourile Walt Disney, ecranizarea vă va surprinde încă din primele minute prin personajele atent conturate, imaginile de o calitate excelentă și replicile inteligente.

 3. Puss in Boots: The Last Wish/Motanul Incălțat: Ultima Dorință.

La capitolul filme animate pentru copii, Puss in Boots: The Last Wish este una dintre cele mai așteptate premiere din 2022. Personajul care a cucerit inimile copiilor încă de la prima sa apariție în Shrek, revine într-un sequel de zile mari, descris de producători drept un „spaghetti Western fairytale”.

În acest film de comedie pentru copii – o ecranizare a poveștii cu același nume și a prequelului The House on East 88th Street – facem cunoștință cu Lilu, un crocodil neobișnuit care trăiește în marele New York.

5. Spider-Man: Across the Spider-Verse

După succesul fenomenal al primei părți din această serie, Spider-Man: Across the Spider-Verse promite să livreze acțiune și suspans la cote și mai înalte. Cei mici nu doar că vor adora secvențele dinamice și pline de fantastic, ci și personajele efervescente ce se întrec în superputeri.

6. Elemental

Printre cele mai bune filme noi pentru copii se numără și “Elemental”, o ecranizare animată, realizată prin colaborarea dintre studiourile Disney și PIXAR. Doar la auzul acestor nume, știm deja că ne așteaptă o aventură pe cinste. Animația ne poartă într-un orășel de-a dreptul ieșit din comun, unde locuitorii sunt chiar cele patru elemente primordiale: apa, aerul, focul și pământul. Aici până și cele mai paradoxale legi ale naturii capătă un alt înțeles, iar o tânără înflăcărată și un tânăr ce face valuri la orice pas descoperă că iubirea combate orice regulă din fizică sau chimie.

7. Peter Pan și Wendy

Inspirat după filmul de animație cu același nume realizat în 1953, Walt Disney Pictures revine cu o adaptare de zile mare, în care Peter Pan și Wendy vă vor purta într-o lume fermecată – pe insula Neverland. Povestea băiatului special, care nu a crescut niciodată continuă, iar cei trei frați Darling printre care și frumoasa Wendy i se alătură în călătoria sa plină de peripeții. Ajunși pe insula Neverland sunt nevoiți să-l înfrunte pe maleficul căpitan Hook, iar Wendy trebuie să ia cea mai importantă decizie din viața ei. Dacă va rămâne aceasta sau nu în Neverland pentru totdeauna rămâne de văzut.

8. Encanto (2021)

“Encanto” este unul dintre cele mai bune filme noi pentru copii, ideal pentru prichindei, dar și pentru adolescenții care încearcă să-și găsească locul în lume.

Fermecătoarea animație spune povestea familiei Madrigal care trăiește în Encanto, un orășel fictiv din munții Columbiei, și locuiește într-o casă magică, plină de viață și veselie. Asta pentru că toți membrii familiei sunt înzestrați cu superputeri demne de eroii Marvel, cu o singură excepție: tânăra Mirabel. La 15 ani, adolescenta se simte în plus printre ai ei, până când află că este singura care ar putea să-i protejeze, atunci când aceștia riscă să-și piardă abilitățile.

9. Inside Out / Întors pe dos (2015)

Întors pe dos (Inside Out) este un film de animație în care personajele principale sunt cele cinci emoții din capul lui Riley, o adolescentă de 12 ani. Astfel vedem cum, încă de la naștere, Bucuria, Tristețea, Frica și Dezgustul îi conturează personalitatea lui Riley și îi influențează toate deciziile.

10. Frozen / Regatul de gheață (2013) si (2019)

Cele două filme animate din seria Frozen urmăresc aventurile prințeselor Anna și Elsa, aventuri inspirate din basmul pentru copii Crăiasa Zăpezii. Deși nu este o adaptare fidelă cărții, în acest film Elsa devine o regină captivă a zăpezii, iar singura care reușește să o salveze este chiar sora ei.