Cu toții știm despre anumite evenimente importante ce s-au întâmplat în orașul Botoșani în secolul XX. Însă, puțini botoșăneni știu despre existența unor poze făcute pe loc în timpul acestor evenimente istorice.

Pe Facebook există o pagină numită „ Botoşaniul de odinioară” ce publică poze cu monumente, clădiri sau cartiere din perioada interbelică sau comunistă. Majoritatea pozelor publicate sunt din colecția profesorului Gheorghe Stanciu, numit  de curând și cetățean de onoare al orașului nostru, iar administratorul acestei pagini este chiar un fost elev de al lui, Alexandru Hriscu, de aici luând și naștere pagina de Facebook „Botoșaniul de odinioară”. Ba mai mult, pe pagină sunt publicate și filmări vechi, majoritatea fiind din arhiva TVR.

May be an image of 3 people and outdoors

 

Administratorul paginii își înteabă urmăritorii ce poze ar vrea ei să vadă cu o stradă, o clădire sau un cartier dintr-o perioadă a secolului trecut, iar fiecare poză publicată este povestită cu date și întâmplări importante. Această pagină ne arată cât de bogat era Botoșaniul atât în perioada interbelică, cât și în cea comunistă, iar lumea este interesată să vadă cât mai multe poze din trecutul acestui oraș, majoritatea fiind copleșiți de nostalgie. În prezent, pagina este urmărită de peste 7400 de persoane.

Pagina de facebook poate fi găsită aici

May be an image of 8 people and outdoors