Actorii își exprimă sentimentele și prin versurile proprii, nu doar recitându-le cu talent pe ale altora. O cunoscută actriță din Botoșani urmează să lanseze o carte cu poezii. Momentan, doar persoanele apropiate ei au primit câte un volum cu creațiile actriței mânuitor de păpuși, Anamaria Chelaru. 

Cartea se numește „Nemurire” și este prima pe care actrița de la Teatrul Vasilache o lansează. Citind cartea, oamenii se vor bucura de farmecul poeziilor de dragoste. „Între paginile cărții veți găsi trei forme mari de iubire: iubirea față de partener, față de copilul tău și față de Dumnezeu”.

Ideea cărții a luat naștere pe când Anamaria Chelaru era în liceu. „Ideea cărții o am de 20 de ani, de când scriu poezii.  Am luat în clasa a Xl-a, locul I pe oraș, la poezie cu primele mele trei poezii pe care le-am scris într-o noapte. Din momentul acela am continuat să scriu până în momentul acesta”.  Această pasiune pentru poezie a rămas neconcretizată până azi când actrița se pregătește să-și lanseze primul volum.

Conceptul cărții este unul sensibil și special, pornind chiar de la sentimentele trăite de actriță. Prin poezie, Anamaria Chelaru își exprimă latura sensibilă, una diferită față de cea care este ea zi cu zi. „Totul a venit de la sentimentele pe care le am și felul meu de a le simți. În viața de zi cu zi, eu sunt un om tulmutos, agitat, impulsiv. Când scriu sunt total opusă pentru că poezia este partea mea liniștită, retrasă, timidă, tăcută și uneori nu se poate exprima decât prin cuvânt”.