Joi, 9 februarie, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Asachi” din Botoșani, o sesiune de informare cu privire la influența modificărilor fizice și emoționale care au loc în perioada adolescenței, asupra deciziei de inițiere a consumului de substanțe psihoactive.

Despre perioada adolescenței, care este etapa de tranziție de la copil la adult și în care copilul se dezvoltă foarte mult atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional sau social, au discutat elevii din clasa a IX-a din cadrul colegiului cu specialiștii antidrog din Botoșani. Printre subiectele abordate s-au numărat motivele care influențează adoptarea unor comportamente nesănătoase și cum pot face față schimbărilor pentru o trecere cât mai armonioasă spre maturitate.

De asemenea, specialiștii CPECA Botoșani le-au recomandat tinerilor prezenți să se implice în activități adecvate vârstei, să practice sport, să evite anturajele care ar putea avea o influență negativă asupra lor, să comunice deschis cu părinții, profesorii sau persoanele de încredere orice problemă cu care se confruntă, pentru a găsi împreună alternative în rezolvarea acesteia.

Întâlnirea cu elevii Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Asachi” din Botoșani se înscrie în seria activităților care vizează creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a adolescenților cu privire la importanţa dezvoltării unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă.