Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani  marchează  „Ziua Națională a Lecturii”  prin organizarea unor activități ce-și propun să evidențieze importanța lecturii în formarea copiilor și a tinerilor.

Astfel, miercuri, 15 februarie, începând cu ora 11:00, Filiala 2 Grivița a Bibliotecii Județene vă invită la ”Drumul spre o carte nouă la bibliotecă”. Cu această ocazie, copiii clasei a I-a D de la  Școala Gimnaziala ,,Elena Rareș” Botoșani, coordonați de  Prof. înv. primar Elena Cordun, vor putea descoperi posibilitățile de interpretare a unui text, specific vârstei lor, prin lecturare.

În aceeași zi, între orele 14:00 – 16:00, la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani va avea loc activitatea ”O carte, o minune, un prieten”.    În cadrul manifestării, cu participarea elevilor clasei a III-a A Step by Step de la liceul amintit vor avea loc lecturi publice, ateliere de creație, dezbatere de carte,  coordonatori:  prof. Olguța-Cătălina Dughilă și prof. Oana-Olivia Popa, alături de bibliotecar Brândușa Coteț de la Filiala Nr. 2 Grivița a Bibliotecii Județene. Volumul selectat pentru acțiunea de miercuri  este ”Minunea”, autor R.J. Palacio.

Seria de acțiuni dedicate „Zilei Națională a Lecturii” continuă joi,  16 februarie,  la Filiala Grivița, cu o nouă întrunire a clubului de lectură ,,Prietenii cărților”. Elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială ,,Elena Rareș” Botoșani , Prof. înv. primar Loredana Șușter, ajung în ”Locul în care se citește bine”.  Micuții sunt invitați la discuții libere, dezbateri despre literatură și citirea unor pasaje din cărțile lor preferate.