O tânără din Botoșani este, astăzi, jurnalist în Spania și reprezintă comunitatea de români și nu numai la evenimentele din țara în care a ales să locuiască acum patru ani. Teodora-Elena Puianu este acreditată la Federația Sindicatelor Jurnaliștilor din Spania și scrie pentru siteul GlobalSunnyinfo.com. Fostă elevă a colegiului A.T. Laurian, tânăra a povestit la emisiunea „Fapte-n ARTE” realizată și prezentată de Ilinca Oroșanu, despre cât de mult a ajutat-o limba latină în a învăța alte limbi străine cu care, astăzi, reușește să comunice în țările unde este trimisă ca jurnalist.

Totodată, Teodora a povestit despre cel mai important eveniment la care a luat parte, ca jurnalist, respectiv inaugurarea trenului de mare viteză al companiei Iryo, a comparat traiul din România cu cel din Spania, a relatat despre evenimentele comunității, dar și cum a ajunsă să fie astăzi jurnalist acreditat în Spania.

 

Emisiunea include și rubricile „Istorii botoșănene” – aceasta realizată de Andy Ciotir și respectiv, „Cooltura mondenă” a Ioanei Stoiciuc. Andy ne poveștește puțin despre etnia rușilor lipoveni, iar Ioana ne face cunoștință cu pasiunea ei pentru grafică digitală, un preview la un reportaj la care lucrează, în prezent, reporterii Buzz. ‼️Premiera emisiunii „Fapte-n ARTE”, una de cultură pentru tineri, cu tineri, va avea loc, în seara aceasta, pe Youtube, de la ora 20.00.