În centrul aurei Bibliotecii V.A. Urechia din Galați, plină de poveste și mister, se află Radu Paraschivescu. Un autor și traducător precum o comoară ascunsă în nisipul fin al unei insule din Franța sau poate Italia, căci acolo acesta își găsește multa sa inspirație. Se hrănește cu frumos dar și cu neplăcut, observă societatea, iar societatea observă cu mare interes fiecare carte, dat fiind și iubitorii operelor lui. O sală plină pentru lansarea cărții „Podul Diavolului” scrisă de Radu Paraschivescu. Câteva ceasuri bune de dialog cu Doru Căstăianu și publicul gălățean avid de carte.

Este o persoană complexă care se bucură din lucruri simple, precum o carte bună sau poate un meci de fotbal, ciocolata și orașele frumoase, călătoria, deși bănuitor când vine vorba de avioane și încântat când vine vorba de ciocolată, mai ales dacă este de casă.

Are o afinitate pentru Roma, spunând că acesta este „Locul cu majusculă, orașul cu majusculă, căci aceea e lumea de fapt” , se visează acolo și nu ezită să își exprime admirația față de aceasta de fiecare dată când are prilejul de a o face.

Amintind de fotbal, mișcările sprintene ale fotbaliștilor și jocul întortocheat al mingii pe teren au stârnit o pasiune de care autorul, acum referindu-ne la acesta, în calitate de comentator, a avut grijă să n-o piardă. Acesta a găsit echilibrul între două domenii pe care alții le-ar fi găsit imposibil de îmbinat.

A tradus peste 100 de cărți și colaborează cu mari edituri. A fost un drum pe care l-a început de jos, când acesta căuta editurile, urmând că după câteva decenii, acesta să poată refuză și alege cu ce edituri să lucreze.

Nu putem spune exact că e pasiune, că e pur talent ori muncă sau noroc sau dacă e succes ori coincidență, dar, în concluzie, acesta scrie. Este printre cei mai bine vânduți autori, cu peste 20 de cărți scrise ce cuprind o serie destul de largă de subiecte. Scrisul a pornit de la pasiunea de a citi și l-a adus în topul scriitorilor români și care acum este subiectul multor emisiuni, televiziuni, podcasturi sau articole.

Cu toate acestea, Radu Paraschivescu este modest, ambițios și o fire binedispusă care s-a făcut remarcat ușor, căci merge cu tramvaiul și citește. În tren și în metrou. Citește oriune și oricând, și dacă nu citește sau dacă este indispus, a nimerit o carte care nu-i place.