Dora Gaitanovici, în vârstă de 22 de ani, studentă la Conservator, este compozitoare și cântăreață, finalistă la Vocea României, în anul 2018.Week-endul trecut, Dora a cântat într-unul dintre spectacolele de deschidere a Capitalei culturale 2023 – Timișoara.

În prezent, face parte din trupa  înființată de ea însăși alaturi de: Dani Bușoi – chitară și voce, Dante – chitară, Dimitrie Milea – bas, Denis Costache – vioară și Codruț Bulfan – tobe. Cu acești muzicieni artista a lansat recent  primul album intitulat “Descântec”.

Tânăra artistă care cântă pentru prima dată la Botoșani, grație evenimentului aniversar Buzz, a participat anul trecut la Eurovision cu piesa ,,Ana”, una semnată de ea atât pe compoziție, cât și pe text, ajungând chiar în marea finală. A fost chiar la un pas de a câștiga concursul.

Dora și-a descoperit pasiunea pentru muzică la o vârstă fragedă, iar de atunci a învățat canto, saxofon și pian. Recunoaște că are o atracție  pentru genurile jazz, blues, rock și muzică clasică.

A participat de-a lungul anilor la numeroase competiții muzicale, unde a obținut aproape întotdeauna  premii și trofee.

Piesa ,,Ana” , pe care Dora a interpretat-o la mai multe competiții muzicale precum Eurovision sau “Vocea României”, este un răspuns la piesa ,,Manole” , după spusele acesteia.

Compozițiile muzicale ale Dorei Gaitanovici, mai ales cele de pe proaspătul ei album se bazează pe legendele străvechi ale românilor, cărora artista le oferă o mare importanță în viața și cariera ei muzicală.

Printre cele mai apreciate piese ale tinerei artiste se numără:

  • ,,Ana”- albumul Descântec-2022
  • ,,Doar eu”- albumul Doar eu-2020
  • ,,Colț de lună”- albumul Top muzică românească- vara 2020
  • ,,Cosânzeana”- albumul Descântec-2022
  • ,,Descântec”- albumul Descântec-2022
  • ,,Făt-Frumos”- albumul Descântec- 2022
  • ,,Feel It All”- albumul Feel It All-2019
  • ,,Când s-o-mpărțit norocu”- albumul Top muzică românească-vara 2020
  • ,,Manole”- albumul Descântec-2022

Ascultă-le pe YouTube, învață și pe 11 martie hai să le cântăm împreună cu Dora la Grand Iris Pub!

Dora Gaitanovici va cânta la Irish Pub, în data de 11 martie, la Weekendul Buzz, unde vor fi prezenți și jurnalistul TVR Doru Ionescu și editorul video, Bogdan Sterpu. Cu cei doi reporterii Buzz vor filma o nouă ediție a emisiunii “Remix”. Intrarea este liberă!

Te așteptăm la Irish Pub, să ne distrăm împreună cu muzică bună! 🐝 🎶