Sărbătoare la Buzz. Concert  cu o tânără artistă tot mai apreciată în România

12 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți la Botoșani vor fi marcați anul acesta, pe data de 11 martie, printr-un concert deosebit, la Grand Iris Pub. Evenimentul aniversar o va avea în centrul său pe talentata artistă Dora Gaitanovici, finalistă la „Eurovision” 2022 – la un pas de a câştiga – și la „Vocea României” 2018. Weekendul trecut, Dora a cântat într-unul dintre spectacolele de deschidere a evenimentului „Timișoara – capitală culturală europeană 2023”.

Evenimentul aniversar al redacției Buzz va cuprinde, pe lângă recitalul Dorei, împreună cu trupa sa de acompaniament, și o conferință multimedia „Muzica electronică la români” susținută de jurnalistul Doru Ionescu și editorul video Bogdan Sterpu (TVR). Prezentarea nu a fost aleasă întâmplător; în incursiunea muzicală în care vor fi transportați, spectatorii vor fi surprinși de colaborarea Dorei Gaitanovici în proiectul electro timișorean Thy Veils, o abordare muzicală total diferită de cea cu care artista s-a consacrat la manifestările sus amintite.

Nu vor lipsi, firesc, amintirile micilor reporteri și bucuria lor că pot evolua într-o redacție a lor – ca reporteri, redactori, cameramani, editori video, documentariști, prezentatori ș.a.m.d -, totul împachetat într-un spectacol cochet, organizat, pregătit și promovat de membrii redacției. La fel ca anul trecut, când l-au intervievat pe rockerul Ovidiu Anton, invitatul lor la evenimentul aniversar, tinerii botoşăneni vor fi implicați și anul acesta în filmarea unei ediții a emisiunii „Remix” (TVR3, TVR Cultural) dedicate artistei Dora Gaitanovici.

Evenimentul aniversar Buzz este unul de tradiție pentru micii reporteri și a început cu ideea de invitat în anul 2018, când l-au adus la Botoșani pe celebrul jurnalist Dragoș Pătraru.

Mai multe informații despre eveniment și pregatirea lui, dar și despre invitații manifestării de anul acesta, vor fi postate zilnic pe evenimentul creat online pe Facebook care poate fi accesat scanând codul QR de mai jos.