În perioada 3-4 martie, Centrul de Creație Botoșani anunță cea de-a 36-a ediție a Festivalului Național de muzică ușoară  „Mărțișor Dorohoian” . Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Dorohoi, Casa de cultură Dorohoi, Centrul Națonal de Informare și Promovare Turistică și Centru de Creație Botoșani . Festivalul întins pe o durată de două zile are în program atât concursul propriu –  zis cât și diferite recitaluri.

Ziua de vineri are în desfășurător, de la ora 17:00, la Sala Teatrului Dorohoi, concursul propriu -zis unde participă copiii înscriși. De la ora 19:00,recital cu  Andra Botez și Valeria Marcu.  Cele două sunt finaliste, respectiv semifinaliste la Vocea României.

Sâmbătă, 4 martie, tot la Sala Teatrului Dorohoi, de la ora 17:00, va avea loc festivitatea de premiere.   De la ora 18:50, trupa Pro Dance coordonată de profesorul Constantin Dicu va urca pe șcenă pentru un moment de dans. De la ora 19:00, momentele artistice continuă cu un recital susținut de Karina Todireanu. Aceasta este fost membru al redacției  Buzz, în prezent studentă la Conservatorul de muzică din București. Seara se va  încheia cu un recital susținut de trupa Bosquito.

De asemenea, organizatorii festivalului lansează  o tombolă. Pentru a participa, doritorii trebuie să completeze în perioada 9-28 februarie talonul de participare pe care îl vor primi la Cinematograf „Melodia” și  să cumpere un bilet la festivalul Mărțișor Dorohoian. Pe data de 4 martie talonul trebuie depus,   în urna special amenajată la Sala Teatrului. Astfel,  cei înscriși vor intra automat în cursa pentru câștigarea unei excursii la munte pentu două persoane.

Biletele se găsesc la Cinematograf  „Melodia” din Dorohoi. Prețul acestuia este de 50 de lei de persoană,„pe seară.