Invitație la lectură, în fiecare lună, pe data de 21! Clubul de lectură al Anei te invită să descoperi minunata lume a cărților! 📙📚
Cititul – chiar dacă pentru unii pare o corvoadă – este de fapt cheia către o lume fantastică, plină de personaje minunate și de tot ce ți-ai putea imagina vreodată atunci când citești!
Cititul îți dezvoltă vocabularul, imaginația și te ajută să înveți multe epitete și expresii frumoase ce îți pot fi de folos în compunerile pe care trebuie să le faci pentru ora de română de la școală.
În concluzie, cititul are multe beneficii pentru fiecare dintre noi, adulți sau copii. Nu voi continua să enumăr nenumăratele avantaje ale cumpărării unei cărți, ale deținerii unei biblioteci și așa mai departe, pentru că acest articol ar deveni plictisitor.
În schimb, vă propun o invitație la lectură.
În fiecare lună, pe data de 21, când vă voi prezenta câte o carte citită de mine recent. Cine știe, poate că vă voi dezvolta gustul pentru lectură și veți deveni adevărați experți în cărți și în citit! 📖
Luna aceasta, vă propun o carte foarte interesantă, care te învață ce înseamnă iubirea, respectul, dar și cum poți învinge suferința. Este vorba despre,,Războiul care mi-a salvat viața” de Kimberly Brubaker Bradley.
Are 296 de pagini și este o carte pe care nu o poți lăsa din mână nicio clipă, deoarece întâmplările și sentimentele trăite de Ada, personajul principal, te fac să citești capitol după capitol.
Despre ce este vorba în carte?
La începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, când oamenii se luptă să supraviețuiască lipsei hranei și a bombardamentelor zilnice ale lui Hitler asupra Angliei, Ada, o fetiță de 9 ani, duce propriul război cu mama ei, care o umilește zilnic din cauza unui defect fizic care o ține captivă în apartamentul lor cu o singură cameră.
Atunci când toți copiii sunt evacuați din Londra pentru a fi duși într-un loc sigur, Ada și fratele ei mai mic, Jamie, fug departe de răutatea mamei. Cei doi ajung să locuiască cu Susan Smith, o femeie destul de morocănoasă și posacă la început, dar care ajunge să îi iubească ca și pe copiii ei. Așa, în timp ce în jurul ei este doar tristețe și disperare, Ada învață ce înseamnă să ai o familie adevărată.
Impresii
Consider că oricine iubește cărțile triste și aventura ar trebui să citească această carte, care nu doar povestește viața nefericită a unei fetițe de 9 ani, ci și te face, fără să vrei, să afli mai multe despre cum o ducea lumea atunci, în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Povestită la persoana I, din perspectiva Adei, cartea povestește despre rațiile pentru carne, brânză, unt și aproape toate produsele alimentare de pe atunci, pentru care se stătea la coadă aproape 3 ore, despre adăposturile în caz de bombardamente neașteptate, despre cum Ada a descoperit un spion nu departe de casa ei, ajungând salvatoarea orașului și multe altele.
Această carte mi-a plăcut în mod special deoarece vorbește despre adevărata suferință, simțită pe propria piele de un copil nevinovat, care nici măcar nu a fost dorit de mama sa, care nu își știe ziua de naștere și care nu știe cum arată iarba și toate celelalte doar din cauza unui defect fizic, de nesuportat de mama Adei. De ce oare? Ei bine, pentru a afla răspunsul, vă invit să citiți cartea care, apropo, continuă să povestească aventurile Adei și ale lui Jamie alături de Susan Smith în volumul al II-lea, intitulat: ,,Războiul care m-a învățat să trăiesc”
Vă urez lectură plăcută și vă aștept cu următoarea carte pe 21 martie! 📖 📚