În mai puțin de trei săptămâni va avea loc evenimentul aniversar dedicat celor 12 ani de Buzz. Acesta se va desfășura, pe data de 11 martie,  la Grand Irish Pub. Invitatul special al redacției Buzz la această aniversare  va fi Dora Gaitanovici. Ea a cântat la „Vocea României” și „Eurovision”, ajungând până în finale. Totodată, este deținătoarea mai multor premii și trofee muzicale.

Evenimentul va începe la ora 17:00  cu o activitatea „Buzz Froum 2023”, iar la ora 18:30, conferința „Muzică electronică la români” – coordonată de jurnalistul Doru Ionescu și editorul video Bogdan Sterpu. De la ora 19:00 va cânta Dora Gaitanovici.

Am stat de vorbă cu câțiva copiii din redacție pentru a afla cum așteaptă ei evenimentul aniversar, dar și cum au evoluat ei în ultimii ani. Andy are 18 ani și este în redacția Buzz de aproape un an: „Aștept cu nerăbdare evenimentul pentru că nu am avut niciodată ocazia să văd cum este un an aniversar al redacției Buzz. Abia aștept să trăiesc împreună cu colegii mei din redacție atmosfera aniversării celor 12 ani de Buzz, dar și concertul  Dorei Gaitanovici.  Mă bucur că această redacție împlinește 12 ani, deoarece în acești ani mulți copii care au fost la Buzz au învățat numeroase lucruri despre jurnalism și au fost integrați într-o familie respectuoasă, veselă și frumoasă. Consider că Buzz nu este doar o redacție ci și o familie unită!”.  Andy ne-a mai spus cum a evoluat în redactie chiar dacă nu are mai mult de un an de când e reporter Buzz. „Am învățat cum să am încredere în mine, să am răbdare și să văd cum se face o știre sau un reportaj. Desigur, am învățat cum să am o dicție mai bună, iar acest lucru m-a ajutat. Consider că aproape un an am evoluat destul de mult, grație ambiției mele de a cunoaște domeniul jurnalismului mai bine. O colegă din redacție chiar îmi spunea că eram un boboc de bujor la început, și cu timpul am început să înfloresc din ce în ce mai mult, și în continuare simt că înfloresc pentru că mai am multe lucruri să învăț. Sau cum îmi spunea coordonatoarea mea, Ioana Matfeev, cum am putut aproape un an să evoluez cât 10 copii. Mă bucur că am putut să evolueze așa de frumos și că am putut să învăț lucruri de la colegii mei și de la oameni ce profesează în domeniul jurnalismului!”. 

Mădălina are 15 ani și este în redacția Buzz de aproape 6 ani: „ Evenimentul aniversar dedicat celor 12 ani de Buzz este unul foarte important pentru noi. O ajutăm pe Ioana cât de mult putem pentru că știm cât de multe eforturi se fac în realizarea acestui eveniment. De la promovare la organizare, cu mic cu mare o ajutăm pe Ioana”.Adolescenta ne-a mai spus cum a evoluat în redacție chiar dacă nu are mai mult de șase ani de când e reporter Buzz: „Am început la Buzz cu rubrica <Pasiuni în Botoșani>:. Mai târziu, în 2019, am fost fotograful taberei. Atmosfera intensă de redacție, întâlnirile cu oamenii m-au făcut să fiu pasionată de jurnalism. Astăzi simt că nu mai am emoții în fața oamenilor, am curaj să mă implic, să vin cu idei etc”:

Maria Nechita  are 9 ani și este în redacția Buzz din octombrie, anul trecut:„ Eu astept evenimentul aniversar cu bucurie și emoție deoarece este important pentru Buzz”Ea ne-a mai spus cum a evoluat în aceste 5 luni: „Eu simt că sunt mai atentă atunci când vorbesc și scriu”.

Maria Doncilă are 12 ani și este în redacția Buzz de aproape șapte ani. „ Astept evenimentul de 12 ani de Buzz cu nerăbdare deoarece activitățile organizate de Buzz au fost mereu interesante, din care pot învăța lucruri noi. În plus, îmi doresc s- o cunosc pe Dora Gaitanovici”.  Copila ne-a spus cum a evoluat în redacție.  „Activitățile organizate de Buzz au fost mereu interesante, din ele pot învăța lucruri noi. În plus, îmi doresc s-o cunosc pe Dora Gaitanovici.

Ana Ciobanu are 11 ani și este în redacția Buzz de aproape patru ani:„ Aștept evenimentul aniversar cu mare nerăbdare, mai ales pentru faptul că voi fi asistenta Ioanei Ivaș, împreună cu Edi Paval, dar și pentru ca este o mare realizare pentru Buzz să împlinească 12 ani. Sunt deja 6 ani de tabăra A.N.T. și 7 ani de concurs de jurnalism. Suntem cu toții nerăbdători, dar trebuie sa ne și pregătim pentru acest eveniment, deoarece vom lua interviuri, vom ține discursuri etc”. Ea ne-a spus cum a evoluat în redacție chiar dacă nu are mai mult de 4 ani de reporter Buzz:„ Eu simt că am evoluat foarte mult la Buzz, nu doar din spusele celorlalți, dar mai ales pentru faptul că am reușit să prezint mai multe emisiuni de la Televiziunea Adolescenților, să devin Reprezentantul Juniorilor, sa scriu mai multe articole pe site și în ziar, să fac parte din echipa de pe site-ul www.romaniadepretutindeni.ro și multe alte realizări frumoase.”

Ioana Ivaș are 14 ani și este în redacția Buzz de aproape 7 ani:„ De la evenimentul aniversar de anul trecut aștept cu mare, mare nerăbdare acest eveniment. Am început organizarea cu atâta drag, cu multă atenție și idei frumoase. Sunt sigură că va fi un eveniment extraordinar care cred că va avea un impact puternic asupra noastră, ca grup și, de ce nu, pentru oraș”. Ioana ne-a mai  spus cum a evoluat în redacție  „Simt că evoluția mea la Buzz m-a învățat, pe lângă lucruri despre jurnalism, o sumedenie de lecții de viață. Nu știu dacă aș fi putut să mă dezvolt astfel în alt loc. M-am dezvoltat profesional, dacă pot spune așa, am adunat informații prețioase, dar m-am dezvoltat și pe plan sufletesc, dându-mi seama cât de important este un grup bun și unit în viață unui copil.”

Denisa Franț are 13 ani și este în redacția Buzz de aproape șapte ani:„ Astept cu mult entuziasm evenimentul, mai ales ca anul acesta se implinesc 12 ani de când este Buzz. de abia aștept s-o cunosc și pe Dora invitata noastra specială”. Ea ne-a mai spus:„ Simt ca am evoluat foarte bine la Buzz în ultimii ani, dacă e să mă compar pe mine cu cea de acum 4 ani. Este familie asa frumoasa și unită la Buzz”.