Vineri, 24 februarie, de Dragobete a avut loc deschiderea Târgului Mărțișorului , aflat la a 13-a ediție. Activitatea s-a desfășurat pe Pietonalul Unirii, unde s-au adunat mulți meșteri din Botoșani și Suceava.

M-au impresionat tablourile și mărțișoarele meșterei Lidia Alexa Condratov din Botoșani. Am vrut să aflu de ce aceasta folosește, în special, flori: „Îmi plac foarte mult florile pentru că mă îmi aduc aminte de primăvară și florile acestea, pentru că sunt uscate stau foarte mulți ani. Atât timp cât nu le pui la soare sau la căldură rămân foarte multi ani, pe când o floare naturală imediat se usucă.Dacă vrei să oferi cuiva o amintire care să dăinuie în ani, o floare uscată e cadoul perfect”, ne-a spus Lidia Alexa Condratov.

Pasiunea pentru handmade a meșterei a venit când copiii ei erau mici. A încercat să  realizeze împreună cu ei mărțișoare și jucării dându-și seama că îi place: „Nu durează foarte mult să fac un tablou pentru că acestea sunt deja cumpărate. Eu doar le asamblez, le lipesc și cred că îmi ia mai mult până găsesc ideea care să ducă la produsul finit”, a declarat Lidia Alexa Condratov.

Târgul Mărțișorului poate fi vizitat în perioada 24 – 27 februarie de la ora 10:00 până la ora 18:00.