Pe data de  2 mai, începând cu  ora 20:00, va avea loc la Casa de Cultură a  Sindicatelor ,,Nicolae Iorga” un spectacol extraordinar de balet în doua tablouri.  Este vorba de „Carmen” după muzica lui Georges Bizet – Rodion Shcedrin și scenariul lui Vlad Sebastian, după nuvela omonimă a lui  Prosper Mérimée.

Opera „Carmen” (1875), bazată pe o nuvelă de Prosper Mérimée, a rămas până în prezent cea mai importantă creație a sa, deși la premiera din Paris nu s-a bucurat de prea mult succes. Totuși, în același an, după moartea lui Bizet, opera înregistrează un succes triumfal pe scena Operei de Stat din Viena. Pentru contemporani, trăsăturile veristice ale operei au stârnit la început indignare, întrucât intriga operei are loc într-un mediu de țigănci cu moravuri ușoare, muncitoare la o fabrică de țigarete, dezertori, contrabandiști.

Baletul „Carmen” are același fir narativ și dramaturgic ca și spectacolul de operă cu același nume, recunoscând ușor temele melodice ale lui Georges Bizet, teme melodice și efecte sonore dezvoltate și adaptate de Rodion Shcedrin pentru balet, un titlu de balet care ține capul de afiș al marilor case de opera din lume, un titlu ce va fascina întotdeauna publicul spectator prin iubire și forta ei, prin pasiune, prin intrigi și trădări dar și răzbunări crunte, sentimente puternice dar și contradictorii în aceelași timp.

Spectacolul este oferit de:

  • Ansamblul de balet al OPEREI MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA
  • Ansamblul de balet al TEATRO D’OPERA ITALIANA
  • Ansamblul de balet al OPEREI VOX

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, intrarea B, etajul 2, camera 15. Prețul unui bilet este de 200 lei.