Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a lansat proiectul educativ „Școala altfel la muzeu!”, care se va desfășura în perioada, 14 martie – 14 iunie 2023.  Proiectul se adresează grupurilor de elevi  din clasele III-IV și respectiv, V-VIII.
Conform paginii de Facebook a muzeului, proiectul propus constă în desfășurarea, pe parcursul a două ore, a jocului de societate intitulat „𝑁𝑢 𝑡𝑒 𝑠𝑢𝑝𝑎̆𝑟𝑎 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑎, 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑜𝑎𝑟 𝐼𝑠𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒!”.
„Desfășurat în Sala Multimedia a Muzeului Județean Vaslui, la acest joc, pot participa clasele de elevi însoțite de învățătorul sau dirigintele clasei. Înscrierile de participare se fac la sediul instituției, la casa de bilete, de către cadrul didactic. Jocul se va desfășura, în perioada amintită, în fiecare zi de vineri, maximum 3 clase de elevi pe zi. În măsura cerințelor, colectivul instituției poate facilita desfășurarea acestui joc și în alte zile, în funcție de programările existente!” – se arată în comunicare transmisă.
Prin acest joc de societate, elevii își pot testa cunoștințele generale sub forma unei activități distractive, desfășurată pe un traseu determinat, parcurs prin aruncarea unui zar. Împărțiți în echipe eterogene, elevii au posibilitatea să-și testeze cunoștințele generale, să demonstreze unitatea de grup, să socializeze, să interacționeze unii cu ceilalți, să concureze unii împotriva celorlalți și să dovedească fairplay în câștigarea jocului!