La Teatrul Dramatic „Fani Tardini” începe de vineri un proiect teatral inedit, intitulat  𝐒𝐇𝐎𝐖𝐂𝐀𝐒𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓 𝟗.
„Dacă nu ți-ai luat încă bilete pentru eveniment, e musai să o faci!
Te așteptăm! Vor fi 3 zile de teatru, 3 spectacole originale și întâlniri cu 3 regizori valoroși. Când? 17-19 martie, ora 19.00”, se arată pe pagina de Facebook a teatrului.
𝐒𝐇𝐎𝐖𝐂𝐀𝐒𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓 𝟗 este un eveniment de prezentare a primelor trei spectacole produse în cadrul 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝟗. 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨𝐫𝐚𝐧, un program artistic pe care teatrul gălățean îl derulează până în 2024 cu participarea regizorilor 𝐋𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐞𝐬𝐜𝐮, 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐁𝐚𝐧 și 𝐀𝐝𝐢 𝐈𝐜𝐥𝐞𝐧𝐳𝐚𝐧.
Potrivit bookhub.ro, în primul showcase vor fi vizionate cele 3 spectacole realizate în stagiunea 2021-2022 și se vor contextualiza printr-o serie de dialoguri (conferințe, mese rotunde și dezbateri) la care vor participa cei trei regizori, membri ai trupei de actori, regizorul Theodor Cristian Popescu, prof. univ. dr. Miruna Runcan, lect. Univ. dr. Raluca Blaga, cronicarul Mihai Brezeanu, invitați din domeniul teatral și studenți la specializările teatrologie și regie ai universităților de profil din țară. Temele principale ale evenimentului sunt „Teatru românesc contemporan” (tema principală a proiectului) și „Teatru popular contemporan” (tema primelor 3 spectacole).
Programul spectacolelor:
🎭𝗩𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶, 𝟭𝟳 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲, 𝐒𝐇𝐎𝐖𝐂𝐀𝐒𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓 𝟗 | 𝗢 𝗥𝗘𝗣𝗘𝗧𝗜𝗧̦𝗜𝗘 𝗠𝗢𝗟𝗗𝗢𝗩𝗘𝗡𝗘𝗔𝗦𝗖𝗔̆
Regia: Cristian Ban
🎭 𝗦𝗮̂𝗺𝗯𝗮̆𝘁𝗮̆, 𝟭𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲, 𝐒𝐇𝐎𝐖𝐂𝐀𝐒𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓 𝟗 | 𝗩𝗥𝗔𝗕𝗜𝗔
Regia: Leta Popescu
🎭𝗗𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰𝗮̆, 𝟭𝟵 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲, 𝐒𝐇𝐎𝐖𝐂𝐀𝐒𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓 𝟗 | … 𝗶̂𝗻 𝘁̦𝗮𝗿𝗮 𝗺𝗶𝗻𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿
Regia: Adi Iclenzan