La  Rogojești, în județul Botoșani, pe 18 martie, va avea loc ediția a VII-a a Festivalului -Concurs de Ouă Încondeiate. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Botoșani, Centrul Județean de Conservare și Promovarea Tradițiilor Populare, Parohia ,,Nașterea Maicii Domnului” din localitate și Primăria Mihăileni.

Concursul are două secțiuni, copii și adulți. Copiii cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani vor prezenta fiecare câte 10-15 ouă, sub forma unei expoziții, iar adulții – fiecare  câte 25-30 de ouă. Participanții la concurs vor lucra ouălele și la fața locului.

Conform regulamentului, ouăle expuse trebuie să se încadreze în următoarele categorii: monocrome, policrome sau cu ornamente făcute din ceară. În cadrul concursului se va juriza și coșul pascal, pentru a reaminti valoarea simbolică a bucatelor ce sunt sfințite în noaptea de Înviere.

Trofeul festivalului este de 300 lei, dar se vor acorda și alte premii. Organizatorii ne-au spus că sunt înscriși circa 60 de participanti pentru ambele secțiuni.  Sunt 36 de copii  și circa 20 de adulți  Întreaga manifestare se va desfășura în Casa Praznicală de la Rogojești.