În perioada 21-23 aprilie, orașul nostru va găzdui un eveniment cultural ce are ca scop valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice. Este vorba despre Târgul Meșterilor Populari, aflat deja la a XVI-a ediție.

Acești făuritori de artă populară au misiunea de a impresiona vizitatorii cu obiectele expuse. De la prelucrarea artistică a lemnului, încondeiatul ouălelor alături de icoanele pictate pe sticlă, la confecționarea măștilor și a instrumentelor muzicale, acești artiști rup fragmente din sufletul lor pentru a da naștere unor obiecte unice ce vor dăinui peste generații, ca dovadă a tradițiilor și obiceiurilor străvechi.

 

De asemenea, în cadrul târgului, vor fi organizate ateliere interactive de lucru care vor oferi posibilitatea vizitatorilor de a pătrunde în tainele meșteșugului, dar și de a privi, pentru câteva momente, arta populară prin ochii unui meșter.

Târgul Meșterilor Populari va avea loc pe Pietonalul Unirii, iar deschiderea oficială este programată vineri, 21 aprilie, ora 12:00.