O singură dată pe an, avem posibilitatea să arătăm planetei că nu  suntem chiar atât  de nepăsători, o singură oră în care putem să ne unim ca să oprim distrugerea mediului înconjurător.

Este vorba de Ora Pământului, 60 de minute în care vom face activități care nu au legătură cu utilizarea curentului electric.

De câțiva ani, de la ora 20:30 la 21:30, milioane de oameni din întreaga lume sting lumina – un semnal pe care îl dau planetei, de a arăta că noi, oamenii suntem responsabili pentru a diminua poluarea pe care o facem pământului.

Într-o oră se pot face multe lucruri, așa că vreau să vă propun câteva activități:

  • Timp petrecut cu familia. Mulți părinți sunt absorbiți de  lucru și de propriul serviciu așa că ora aceasta devine momentul potrivit pentru a petrece timp cu familia.
  • Lucruri hand-made. Cele mai frumoase cadouri, sau creații sunt cele handmade. Nu îți trebuie foartă multă gândire și nici lumina foarte multă. Poate o lampa cu baterii și lasă imaginatia liberă. Puteți colora pe foi, sau chiar să faceți origami sau sculpturi din plastelină. Dacă aveți ustensilele necesare, puteți realiza si brățări din mărgeluțe sau pastă colorate sau chiar capace. Pentru a reduce poluarea, pueți realiza obiecte din sticle goale, cum ar fi un ghiveci pentru flori sau căsuțe din cutii de carton
  • Odihnă. E sâmbătă și sigur, meriti un pic de repaus după atâtea zile de scoală. Intinde-te in pat si bucură-te de liniștea serii. Lasă telefonul în pace și ascultă-ti propriile gânduri!