Mi se spune deseori că sunt ,,o specie rară de copil”. Oare la ce vrea să se refere această expresie? Ei bine, în ziua de astăzi, copiii sunt tot mai atrași de diferitele rețele de socializare și de numărul de urmăritori în creștere pe anumite platforme care nu prezintă un conținut tocmai folositor pentru dezvoltarea copiilor. Dacă nu ești la curent cu ultimele filmulețe amuzante din mediul online, ceilalți te vor trata de parcă ai fi trăit sub o piatră și ești un antisocial. Cam așa arată o zi obișnuită în clasa mea, deoarece e la ordinea zilei să mi se spună că sunt ,,o tocilară antisocială”. Pe de altă parte, rudele mele îmi spun că sunt o ,,specie rară de copil”, adică nu mă comport și nu trăiesc la fel ca ceilalți copii de vârsta mea.

Ce înseamnă ,,o specie rară de copil”?

Nici eu nu știam asta până acum câteva ore, când, discutând mai multe pe tema aceasta cu Ioana, la redacție, am realizat că eu, împreună cu alți câțiva copii, reprezentăm anormalul, în ziua de astăzi. Faptul că citim, facem puzzle-uri, desenăm, ne jucăm în aer liber, mergem cu bicicletele ș.a.m.d. nu este apreciat de restul copiilor. Se pare că noile subiecte de discuție ale elevilor au devenit numărul de urmăritori de pe social media, ultimele noutăți din mediul online și jocurile pe calculator. Unde sunt discuțiile de altădată? Cele despre cărți, muzică, noile jocuri în aer liber pe care le-au inventat copiii? Copiii din ziua de azi mai știu ce înseamnă inocența și bucuria unei copilării liniștite și lipsite de griji? Se pare că nu, iar noi, cei rămași, nu putem decât să stăm și să privim cum, încet, dar sigur, lumea poveștilor și a copilăriei dispare din viața noii generații.

Ce putem face? Ei bine, poate că altădată gândeam optimist și ne spuneam ,,lasă, vom găsi o soluție și pentru asta!”, dar acum chiar nu mai există niciun scenariu pozitiv în care, brusc, un supererou vine și ne salvează iarăși din situații dificile.

Din păcate, aceasta este dureroasa realitate cu care suntem nevoiți să ne confruntăm. Dacă există vreun ,,specimen rar”(aici mă refer la cei din redacția Buzz, care reprezintă ultimii ,,supraviețuitori”)care citește acest articol, am un singur lucru să îi transmit: nu te schimba! Rămâi așa cum ești!