Vineri, 21 aprilie, s-a desfășurat prima seară dedicată Zilelor Orașului. La Cornișa au fost amenajate un parc de distracții și o zonă de food court. In prima seara au fost circa 200 de botoșăneni la scena, asta și din cauza vremii nefavorabile.

Fiecare seară de concert aduce, atât artiști locali, cât și artiști naționali, foarte îndrăgiți de către public.

Prima zi de concert a fost deschisă de Mario Joy, care a avut succes în rândul tinerilor mai ales. Acesta este cunoscut pentru colaborările pe care le-a avut cu alți artiști, dar și pentru melodia ,, California “, pe care a și cântat-o de două ori.

Concertul a continuat cu Codruța Filip, o cântăreață din ce în ce mai cunoscută și datorită emisiunii ,,Te cunosc de undeva” la care participă împreună cu soțul ei, Valentin Zamfira. Aceasta a fost foarte încântată de întâlnirea cu publicul botoșănean, fiind aproape de locurile natale, Iași. Codruța Filip a cântat, atât melodii proprii, cât și melodii din repertoriul altor artiști, cu care a reușit să creeze o atmosferă de petrecere.

Ultima trupă, dar nu cea din urmă, care a cântat în prima zi de eveniment a fost Ro-mania. Acest grup făcea furori la începutul  anilor 2000 printr-un gen muzical mai puțin abordat astăzi, etno. După spusele membrilor trupei, cea mai mare bucurie a lor este atunci când văd că spectatorii fac hore la concertele lor, ceea ce au făcut și botoșănenii. Ro-mania a cântat melodii din repertoriul propriu sau de la artiști precum Liviu Vasilică sau Nelu Vlad (Azur).

Astăzi, sâmbătă, vor urca pe scenă de la ora 18:00 un artsist local, copiii de la Academia de Arte Modul Vivendi din Suceava, Yanis Pavel, G-Power – Street Dance, Spike, Andia și DJ/MC pentru Disco Open Air.