Amy Winehouse, o influență puternică a muzicii R&B, soul și jazul anilor 1960, prezentată în premieră națională la teatrul “Nae Leonard” din GALAȚI.

Pe 29/30 mai, începând  cu ora 18:30, în premieră internațională, la teatrul “Nae Leonard”, se va juca piesa de teatru “Amy Winehouse..prea devreme”.

Conceptul original semnat de Dan Mirea, însoțit de scenografia modernă realizată de Ionuț Mitrofan o are în rol principal pe Irina Popa / Cristina Bleandura și este menit să prezinte și să ajute spectatorii să o descopere pe Amy Winehouse, un adevărat talent nativ.

 

Despre Amy Winehouse

Născută în anul 1983, aceasta a avut o voce prea măreață pentru ceea ce lumea îi putea oferi.

Un timbru puternic, o voce gravă remarcabilă și viața precum în filme au făcut-o remarcată la nivel internațional, influențând mulți artiști din zilele noastre. Ea reprezintă  un reper al multor stiluri muzicale din perioada aceea.

Atrasă de mică de muzică, a ajuns un mare star și a fost recunoscută pentru premiile si talentul ei, fiind prima femeie britanică ce  a câștigat 5 premii Grammy într-o singură seară, cu albumul “Back to Black” în care piesa cu același nume rămâne  cunoscută și astăzi de noua generație prin intermediul rețelelor de socializare.

Cunoscută pentru personalitatea ei mai rebelă și nonconformistă, Amy Winehouse  abordează niște obișnuințe care au ajuns în atenția presei și a “haterilor” precum consumul de droguri și alcool și un comportament nepăsător și îndrăzneț, în adolescență fiind caracterizată drept lipsită de disciplină,motiv pentru care a fost exmatriculată la doar 14 ani. Ea devine un model de feminitate fiind considerată exemplul femeii puternice și libere care nu întrece limitele, ci le stabilește.

La doar 15 ani, scrie și compune, iar pentru a-și susține familia din punct de vedere financiar, pentru o perioada de timp lucrează ca jurnalistă.

Cânta și își urmează pasiunea, căci succesul o cheamă din ce în ce mai mult deși ea voia doar să fie auzită iar  muzica ei să facă lumea să uite de probleme și de agitație.

Încet, încet, începe să înregistreze și să devină mai cunoscută pe zi ce trece.

Primul ei album de studio apare în anul 2003,intitulat “Frank” și este urmat de o cursă a succesului.

În 2010, după o pauză cu apariții publice rare, artista decide să își reia activitatea, participând la diverse festivaluri și susține mai multe concerte internaționale. În 2011, in mod neașteptat și tragic a devenit o stea.

Mai multe detalii despre piesa de teatru:

În cadrul spectacolului, artiștii secției de Revistă a Teatrului vă vor prezenta lucrări muzicale ce scot în evidență evoluția și perioadele importante ale vieții lui Amy Winehouse, ilustrând trăirile acestei mari cântărețe, care a influențat muzica și numeroși cântăreți contemporani.

„𝘍𝘦𝘭𝘪𝘤𝘪𝘵ă𝘮 𝘤𝘶𝘳𝘢𝘫𝘶𝘭 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘶𝘤𝘦𝘳𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘢 𝘮𝘰𝘯𝘵𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘢𝘤𝘰𝘭 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯, 𝘥𝘦𝘴𝘵𝘪𝘯𝘢𝘵  în 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘵𝘪𝘯𝘦𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳, 𝘤ăc𝘪 𝘮𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘢𝘳𝘵𝘪𝘴𝘵ă 𝘢 𝘧ă𝘤𝘶𝘵 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘢ț𝘪𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘳𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶țio𝘯𝘢𝘵 𝘪𝘯𝘥𝘶𝘴𝘵𝘳𝘪𝘢 𝘮𝘶𝘻𝘪𝘤𝘢𝘭ă. 𝘈st𝘦𝘱tăm 𝘤𝘶 𝘥𝘳𝘢𝘨 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤𝘶𝘭 𝘢𝘭ă𝘶𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘯𝘰𝘪, 𝘭𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵ă𝘯𝘰𝘶ă 𝘱𝘳𝘦𝘮𝘪𝘦𝘳ă 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘢𝘤𝘶𝘭𝘰𝘢𝘴ă.” –Dan Mirea

🎤 În distrubiția acestui spectacol îi veți putea urmări pe: IRINA POPA / CRISTINA BLEANDURĂ, FLORENTINA ANDRONIC, MIHAIL ANTON, ANDREI ARDELEANU, CRISTINA BOGHICI, COSTEL DONOSE, CRISTINA ISABELA IONAȘCU, ADINA LAZĂR, MARIANA PISICĂ și ALEXANDRU TATU. Conducerea muzicală îi aparține maestrului Nicolae Mantu.