Conform comunicatului de presă oferit de Teatrul Vasilache, oamenii sunt invitați să vizioneze spectacolul „Legenda Cetății Neamului” după următorul program:  joi, 27 aprilie 2023, de la ora 18:00; sâmbătă, 29 aprilie 2023, de la ora 11:00; duminică, 30 aprilie 2023, de la orele 10:30 şi 12:30.

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia artistică este semnată de Marius Rogojinschi, scenografia îi aparţine lui Mihai Pastramagiu, iar aranjamentul muzical este realizat de Constantin Panaite. Din distribuție fac parte actorii: Florin Iftode, Marius Rusu, Alin Gheorghiu, Andrei Iurescu, Cosmin Tanasă, Andrei Bordianu și Pavel Petrași.

«„Legenda Cetăţii Neamţului” este un spectacol inspirat dintr-o poezie cu acelaşi nume, scrisă de George Coşbuc, montată într-o notă parodică. Legenda este cunoscută şi sub titlul „Sobieski şi românii” şi aduce un elogiu eroismului şi devotamentului unui grup mic de plăieşi ce a înfruntat cu vitejie câteva zile armata regelui Sobieski, apărând Cetatea Neamţului», a declarat regizorul Marius Rogojinschi.

Prețul biletului este de 15 lei, iar acestea sunt puse în vânzare de marți până vineri, la agenția teatrului, între orele 10:30 și 12:30, dar și în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu jumătate de oră înaintea începerii acestuia. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 5 şi 10 ani.