Muzeul de Științele Naturii Dorohoi și Eventera  vă invită, în perioada 2-12 mai 2023, în „Laboratorul curiozității”. Evenimentul este adresat copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o experiență educațională nonformală care să le deschidă simțurile pentru știință.

În perioada 2-12 mai, din oră în oră, în intervalul 9:00-17:00, copiii sunt invitați, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, să descopere știința interactiv și distractiv prin intermediul expoziției de știință interactivă „Laboratorul curiozității”. În zona de biologie aceștia vor descoperi cum funcționează organele de simț, ce curiozități ascunde corpul uman, vor analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Tot aici vor vedea prin ochii oamenilor care au defecte de vedere, își vor testa simțurile, vor descoperi printr-un microscop părți din lumea vie precum sângele de broască sau piciorul de muscă.

Turul ghidat în „Laboratorul curiozității” va continua cu o serie de experimente de fizică, mecanică, optică și acustică. Copiii vor face curcubeie, vor îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vor îndoi creioane în apă. Tot în zona de fizică vor vedea invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous. De asemenea, vor afla cum zboară avioanele cu principiul Bernoulli, vor desena cu un pendul gravitațional și vor aprinde becuri cu o bobină Tesla. La final va fi o provocare pentru copii în a-și testa logica, perspicacitatea, dar și capacitatea de soluționare a problemelor prin asamblarea de mecanisme cu roți dințate și puzzle-uri logice.

Experiența „Laborator” este o experiență interdisciplinară special concepută pentru a  stârni curiozitatea copiilor pentru domeniile științei. Expozițiile „Laborator” au fost organizate în
peste 10 orașe, în cele mai importante muzee din țară și au implicat peste 50.000 de copii, alături de cadre didactice și de profesori. Un tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 50 de minute. Prețul unui bilet este de 13 lei de persoană, iar pentru rezervări puteți suna la 0766 704668 (Camelia Cojan), puteți trimite mesaje folosind WhatsApp, sau puteți trimite e-mail la contact.eventera@gmail.com. Pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți vizita pagina de Facebook https://www.facebook.com/Laborator.ro/.