Dora Gaitanovici a susținut, pe data de 11 martie, la Grand Irish Pub un concert de excepție. Evenimentul a avut loc cu ocazia celor 12 ani de Buzz, artista fiind invitata copiilor-reporteri. Dora  a fost finalistă în 2018 la „Vocea României”, iar anul trecut era la un pas de a reprezenta România la Eurovision. Pe lângă cele două participări importante, tânăra cântăreață are în palmares zeci de trofee naționale. Ea studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică. În prezent, este studentă în cadrul Universității de Muzică din București.

În 2022, Dora a lansat primul ei disc intitulat „Descântec”, unul apreciat de critica muzicală de specialitate.  Grație apariției acestui disc, artista face parte acum din familia Universal Music România & MediaPro Music.   Albumul prezintă o colecție de nouă piese inspirate din poveștile mitice și din folclor, printre care se numără melodii despre personaje din povești și legende românești.

Albumul este unul conceptual, în care Dora Gaitanovici prezintă dualitatea, fiecare piesă având corespondent, iar materialul se termină cu cea de-a noua piesă, „Descântec”, care încheie lanțul referințelor mistice. Astfel, sunt prezentate piesele „Ana” și „Manole”, „Făt-Frumos” și „Cosânzeana”, „Soarele” și „Luna”, „Miorița” și „Moldoveanu”.

Reporterii Buzz coordonați de jurnalistul TVR, Doru Ionescu, editorul video, Bogdan Sterpu și coordonatorul redacției Buzz, Ioana Matfeev au avut prilejul de a o intervieva pe Dora Gaitanovici pentru  emisiunea „Remix”  difuzată la TVR3 și TVR Cultural. Urmărim, în premieră, emisiunea realizată sub coordonarea jurnalistului Doru Ionescu.

Emisiunea este prezentată de Diana Timofte, elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Filmările emisiunii au fost realizate în aula Colegiului Național „A.T. Laurian”.

Premiera emisiunii va avea loc duminica, 30 aprilie, ora 13.30, pe canalul de Youtube Televiziunea adolescenților. Click aici.