„Făbricuța de știri” este cel mai nou proiect al Asociației Buzzmedia și este lansat, nu întâmpător, chiar de ziua libertății de exprimare, ziua presei (3 mai). Proiectul își propune să ofere și copiilor ori adolescenților din afara redacției Buzz posibilitatea să înțeleagă ce face un jurnalist. Astfel, echipa Buzz va participa cu echipamentul necesar – cameră de filmat și fotografiat, microfoane, prompter, trepied, ziare Buzz etc – la activitățile educative organizate de orice școală, organizație ori entitate ce are ca scop educația copiilor și tinerilor de azi, pentru a le oferi acestora o alternativă la petrecerea timpului liber, un mod sănătos de educație, o sursă de explorare a creativității celor mici. Trebuie doar să ne scrii la contact@telebuzz.ro că dorești o astfel de activitate în programul tău și vom veni cu cel mai mare drag.

Dăm startul proiectului, sâmbătă, 6 mai, de la ora 13.00, la Uvertura mall. Copiii și tinerii sunt așteptați la etajul 4 al mallului botoșănean pentru a vedea ce face un reporter aflat în teren, un prezentator de televiziune, un om de radio sau o persoană căreia în redacție i se mai spune DTP. Ioana Stoiciuc, DTP -ul redacției, le va arăta chiar copiilor cum se fac benzile desenate. Tânăra de 17 ani deține de circa doi ani în ziarul Buzz rubrica „Poveste desenată”.

Te așteptăm, așadar, sâmbătă, 6 mai, de la ora 13.00, la mall pentru a descoperi bucuria de a fi reporter. Și cine știe, poate devii și tu un mic reporter al redacției Buzz. Reporter cu legitimație.