Vineri, la Brăila, a început a 18-a ediție a festivalului Internațional de muzică ușoară „George Grigoriu”. În prima seara au cântat 11 concurenți, fiecare dorind să arate că merită trofeul de 5000 de euro. După concurs a urmat recitalul susținut de Corina Chiriac. Artista a lansat la Brăila și cartea sa intitulată „Minuni trăite”.

Tot la Brăila, a fost lansată, cu ocazia festivalului, și cartea scrisă de Andreea Andrei, fiica celebrului compozitor, în memoria căruia este organizat acest eveniment, una dedicată trioului Grigoriu.

 

În cea de-a doua seară de concurs a festivalului, au urcat pe scenă alți 12 concurenți, și aceștia, ca și cei din prima seară, au cântat acompaniați de formația condusă de Ionel Tudor. Interesant, în seara a doua, am avut parte și de două duete. Seara a început cu lansare cărții aparținând Corinei Chiriac. Evenimentul a început la ora 17.45 și a strâns în jurul artistei o mulțime de oameni, cu toții dornici să se fotografieze cu celebra artistă sau să obțină un autograf de la ea.

Transmisiunea directă asigurată de  Etno Tv a condus la pauze lungi, ceea ce i-a determinat pe cei doi prezentatori, Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu, să găsească subiecte de discuție, pentru a meține atent publicul.  În pauza dintre  concurs și recital, publicul s-a putut bucura de reprezentația unei fanfare.

 

Recitalul Alinei Eremia a cuprins diferite melodii, aceasta trecând de la cele mai noi la piesele puțin mai vechi. Ultima piesă a fost “Cum se face”, aceasta fiind și cea cu care a reusit să facă publicul brăilean să interacționeze. Oamenii au cântat, cot la cot, cu artista refrenul melodiei. 

Festivalul se va încheia, duminică, la Brăila cu seara de gală și recitalul lui Ștefan Bănică.