Copiii sunt invitați să vizioneze, pe 1 iunie,  spectacolul „Rămăşagul lui Păcală”, un spectacol de Florin Iftode şi Marius Rusu, adaptare după Ion Creangă, Ioan Slavici şi poveşti populare româneşti, regia artistică: Florin Iftode şi Marius Rusu, scenografia: Mihai Pastramagiu.

Spectacolul poate fi vizionat doar în data de 1 iunie, cu începere de la ora 14:00 în foişorul din Parcul Mihai Eminescu. Înainte de începerea spectacolului, copiii sunt invitați la „Carnavalul copiilor” unde vor vedea o paradă a costumelor celor mai îndrăgite personaje din poveştile teatrului „Vasilache” şi se vor întâlni cu actorii preferaţi. Din distribuție fac parte actorii: Pavel Petraşi, Marius Rusu, Florin Iftode, Alin Gheorghiu, Renata Voloşcu şi Cosmin Tanasă.

În după amiaza zilei de 1 iunie, de la ora 18:00 cei mici sunt invitați să vizioneze la sediul Teatrului „Vasilache” spectacolul „Povestea peştişorului de aur”, după Aleksandr Sergheevici Pușkin. Regia artistică, dramatizare şi adaptare scenică de Marius Rogojinschi. Scenografia şi costumele sunt realizate de Mihai Pastramagiu iar actorii care fac parte din distribuţia spectacolului sunt: Cosmin Tanasă, Adelina Cojocariu, Pavel Petraşi şi Oana Asofiei.  Acest spectacol mai poate fi vizionat și în zilele de sâmbătă, de la ora 11:00, şi duminică, de la orele 11:00 şi 12:30.

Intrarea copiilor la spectacolul prezentat în sala Teatrului „Vasilache” din data de 1 iunie este gratuită, iar prețul biletului pentru adulți este de 15 lei. Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona de la sediul instituţiei, de marţi până vineri, între orele 10:30 şi 12:30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.