Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoşani, Filiala de Limbi Străine, participă în calitate de partener, la Proiectul Județean Educațional „Eco-Design, Creație, Inovație”. Susținători și parteneri ai evenimentului sunt Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, reprezentat de domnul Inspector Școlar General prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, doamna Inspector pentru arte prof. Diana Haralamb și mai multe școli partenere din Județul Botoșani.

În data de 16 iunie, ora 13:00, va avea loc la Filiala de Limbi Străine a bibliotecii Botoșani expoziția plastică concurs, care va valorifica cele mai bune produse de design realizate în cadrul proiectului. Expoziția are ca tematică realizarea de obiecte de design (de produs, ambiental, vestimentar, grafic) folosind tehnici diverse și materiale reciclabile.

Proiectul reliefează, la nivel local și județean, exemple de bune practici în educația artistică, care au adus beneficii măsurabile și multiplicabile în sistemul educațional, contribuind astfel la dezvoltarea competențelor cheie ale elevilor.

Se dorește, prin organizarea activității, creșterea interesului față de problemele ecologice actuale, precum și formarea competențelor artistice, ca factor esențial în dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor. Prin acest proiect, inițiatorii își propun să atragă atenția asupra importanței prezenței esteticii obiectelor utile în viața noastră precum și a necesității protejării mediului
înconjurător.