Gala Excelenței în Educație la Galați.
Pe data de 22 iunie, la Galați, a avut loc a treia ediție a acestui eveniment organizat de Gloria Education Fundation reprezentată de Oana Crețulencu, manager de proiecte, alături de Primăria Municipiului Galați, reprezentată de primarul Ionuț Pucheanu și ceilalți sponsori, dornici de a premia elevii de nota 10 ai Galațiului.

Anul acesta, cu ajutorul tuturor celor implicați, gala a avut mai multe activități și surprize pregătite pentru cei ce au muncit tot anul școlar și care aduc Galațiului un număr record de medii de 10, adică peste 800, în rândul claselor V-XII.

Acest eveniment se dorește a fi un mod prin care elevii să se simtă apreciați în comunitate, grație propriei munci.

A fost o muncă în echipă între elevii de 10, fără de care nu ar fi existat această gală și Gloria Education Foundation, Primăria Municipiului Galați și sponsorii proiectului: Liberty Galați, GFG Foundation Global, APAN, Terra Clinique, Beluga Events, NAVROM S.A, Autonom, Thecon, Solar Autonomus Technologies, DMT Marine Equipment,Teatris, Maia Bijou, Auchan, Asociatia Pentru Ajutor Umanitar – AJUT,Grande Gloria Production,Lolliboni Candy Toys Romania, On Stage, Magic Events Time,Grande Dolceria, Grande Natura, Hygienium, aBeauty Clinique și Asociatia Voluntarilor Gălățeni.

Pe lângă elevii de 10, au mai fost premiate și cinci cadre didactice, 10 elevi olimpici naționali – locul 1 și internaționali, dar și trei proiecte educationale cu impact în comunitate.

Gala a început cu o prezentare susținută de Byteforce, echipa de robotică a Liceului National “Vasile Alecsandri” Galați, ocazie pentru ei de a vorbi despre activitatea lor. Membrii echipei au prezentat un robot construit de ei și la final, i-au invitat pe  copiii doritori să urce pe scenă  pentru a vedea robotul, cum este conceput și cum funcționează.

Premierea a început cu elevii de clasa a-V-a și cei de clasa a-VI-a, iar de la ora 18, a urcat pe scenă tânărul artist  Rareș Mariș pentru concertul conceput de către organizatori, ca un cadou de bun venit în vacanță pentru toți elevii, nu numai pentru cei de 10.

De la clasa a-VII-a, numărul elevilor de 10 a început sa scadă fiind din ce în ce mai puțini odată cu trecerea de la o clasă la alta.Aceștia au fost apreciați și mai mult pentru menținerea mediei de 10 în anii de școală mai dificili.

La începutul galei cât și între trecerile de la o clasă la alta, au fost susținute discursuri de catre domnul primar Ionuț Pucheanu, cel care a înmânat premiul în bani, de către reprezentați Gloria Education Foundation cât și de către reprezentanții sponsorilor.


Premiile au constat în diplome, medalii, bani, un bilet la “Danube Rock Festival” și un voucher pentru o intrare gratuită la Piscina Beluga din cadrul hotelului “Terraclinique”. Totodată, copiii premiați au primit și produse de la sponsorii evenimentului constând în dulciuri și produse Hygienium.

Inedit la ediția de anul acesta a fost prezența micilor “ateliere” ale sponsorilor unde puteai să vezi mai bine cu ce se ocupă fiecare, fie prin expunerea produselor, fie cum a fost la cei de la Liberty sau GFG  care au avut imprimantă 3D, microscop și experimente chimice.

Atmosfera a fost îndulcită de produsele puse la dispoziție de sponsori:dulciuri, înghețată, popcorn, apă, din care oricine putea lua cât voia.

Ca elev de 10 care a observat evoluția acestei gale de-a lungul celor trei ani, consider că este o oportunitate mare pentru elevii gălățeni.

Nu numai că elevii care aduc Galațiului recunoaștere prin rezultatele lor sunt premiați, dar îi și motivează pe ceilalți să aibă astfel de rezultate, lucru care pare să se întâmple deja dat fiind creșterea numărului mediilor de 10.

Elevii de 10 se pot întâlni cu alții ca ei și pot crea legături frumoase,cei mai mari pot fi inspirați de mobilizarea fundației fiind determinați să facă voluntariat,lucru care ajută comunitatea gălățeană sau cu ajutorul prezentărilor sponsorilor pot să își descopere pasiunea pentru chimie,robotică sau marketing.

Este, așadar, un moment de recunoaștere, căci, din proprie experiență, spun că în momentul în care te afli  pe scenă alături de primar și de reprezentanți ai unor mari companii este o emoție puternică.

Ești recunoscător părinților, dascălilor, celor care te-au format, ca om, și care te-au motivat să continui, să nu lași  școala la o parte chiar și dacă nu primești nimic când iei 10. Oricum ar fi, o faci pentru tine, iar când va veni timpul, vei fi apreciat.